Cau un tros de la falla de Na Jordana

La pluja ha donat una treva a les falles, però molts monuments segueixen encara xops i ressentits pel temporal
Fragment caigut en la falla Na Jordana de València | Twitter El Turista Faller

Les grans pluges torrencials que han caigut esta nit i durant tota la matinada a València han provocat que la Plantà 2021 s'haja convertit en una autèntica odissea. Molts monuments han patit desperfectes i fins a algunes falles han caigut completament a terra com és el cas de la falla Ferroviària-Bailén.

Tot i que la pluja hagi donat una treva a la província de València, com a conseqüència del temporal d'anit moltes peces i ninots segueixen encara xops i comencen a ressentir i caure.

Este és el cas d'una de les parts de la falla Na Jordana que s'ha anat a terra, un retaule que estava suspés en l'aire ha vençut i ha caigut a sobre d'una altra de les escenes de terra. No obstant això, per sort este fragment del monument no ha afectat la part ni estructura central, ni als elements distintius com són la rematada i la part posterior.

Falla Na Jordana | El Turista Faller


A més, el remat de la falla de la comissió General Pando-Serrano Flores també ha despertat a terra.

Concretament ha caigut el ratpenat, mascota del Valencia CF que ha danyat altres elements, així com algunes peces de la falla infantil.

Visita Joan Ribó


L'alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat este matí alguns dels monuments "més castigats" pel temporal i ha explicat que l'Ajuntament està "per ajudar al món faller" i que tots els serveis municipals "han treballat intensament perquè les falles estigueren plantades este matí".

De la mateixa manera, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha visitat juntament Ribó algunes falles i ha llançat un missatge d'afecte i respecte per a totes les comissions que han caigut o han patit desperfectes "tant de València com d'altres localitats "i ha assegurat que" com diu el lema de la nostra falla municipal: "Açò també passarà. I tant que passarà".


Visita del jurat de JCF


D'altra banda, la Junta Central Fallera (JCF) ha informat a través del seu compte de Twitter que els premis d'estes falles 2021 es mantenen i el jurat ja ha sortit a valorar les diferents obres de cada demarcació per "l'esforç de moltes comissions i artistes per veure plantada i acabada la seua falla".

Galiana ha explicat que "el premi no és ni de lluny el més important este any" perquè "bastant estem fent plantant a setembre" i ha assegurat que han demanat al jurat "màxima comprensió i empatia amb les circumstàncies viscudes ahir a la nit".

La decisió de la JCF ha creat malestar entre el sector faller, Ja que moltes falles encara estan restaurant els monuments, avaluant els danys i completant les tasques de la plantà que ahir no van poder concloure per les pluges.

Així mateix, els artistes fallers han explicat a EFE que el premi era "poder plantar els monuments als carrers" pel que hagueren preferit "un premi col·lectiu, "Perquè hagués estat" molt més digne". 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detingut el pare de Yeremi Vargas per un delicte d'abusos a una altra menor" "Detingut per la falsa denúncia d'una estafa de 17.000 euros"