València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Condemnat un home i una dona a 5 anys per abusar sexualment d'una menor a València

Un home i una dona varen abusar sexualment d'una xiqueta de 13 anys

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a cinc anys de presó i altres cinc de llibertat vigilada a un home per abusos sexuals a una xiqueta de 13 anys i a una dona que va col·laborar amb ell i va amenaçar a la menor amb publicar fotos privades seues en internet si no mantenia les relacions sexuals.

   

Segons la sentència de l'Audiència Provincial remesa pel Tribunal Superior de Justícia valencià, els condemnats també hauran d'indemnitzar amb 15.000 euros a la jove, a dia de hui major d'edat, i cobrir les costes processals.

Una amiga de la mare va ser cooperadora

 

Els fets van ocórrer en 2013, quan la xiqueta va parlar amb la dona condemnada, que en el seu moment tenia 45 anys i era amiga de la seua mare, perquè es posara en contacte amb un home que li deia que volia «veure-la a soles» i li diguera que la deixara tranquil·la.

  

Un temps més tard, la dona va convidar als dos a la seua casa i va amenaçar a la menor, que va haver de justificar que eixia del col·legi, amb què publicaria fotos seues en internet si no mantenia relacions sexuals amb l'home, per la qual cosa se'n va anar amb ell a un dormitori de la casa de la dona.

La mare va interposar la denúncia

  

La xiqueta va tornar al col·legi per la vesprada i uns dies més tard, a causa de que es trobava «indisposada i sofria marejos», li va explicar l'ocorregut a la seua mare, que va presentar una denúncia.

  

A partir de l'abús sexual, la menor va sofrir «una moderada afecció psicològica que es va manifestar en tristesa, introversió, aïllament, temor, desconfiança i interferència en el seu desenvolupament psicosexual», segons assenyala la sentència.

   

Els condemnats, de 29 i 50 anys actualment, han estat condemnats a cinc anys de presó per un delicte d'abús sexual —l'home com a autor i la dona com a cooperadora necessària— i, una vegada la complisquen, estaran altres cinc anys amb una pena de cinc anys de llibertat vigilada.