València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Condemnats a treballs comunitaris huit menors per assetjar durant anys a una companya d'institut a Alacant

Va patir assetjament al llarg de 3 anys al centre eductiu i fora d'aquest

La Secció Tercera de l'Audiència d'Alacant ha confirmat una sentència que imposa a huit menors cent hores de treballs en benefici de la comunitat, entre altres mesures, per agredir, vexar i assetjar a una companya d'institut durant anys.

  

La resolució de la institució provincial, que és ferma, està datada el passat mes de juliol però ha estat feta pública aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

  

L'Audiència ha desestimat així el recurs d'apel·lació d'un dels acusats contra la fallada dictada el 5 d'abril d'aquest mateix any pel Jutjat de Menors 1 d'Alacant per delictes lleus de lesions i contra la integritat moral per tractes degradants.

  

Més de cent hores de treballs comunitaris

  

A més de les cent hores de treballs comunitaris, els menors condemnats hauran de complir nou mesos de tasques socioeducatives, substituïbles per cinc caps de setmana de permanència en un centre, en el cas que es neguen, i no podran acostar-se a la víctima en 16 mesos.

    

D'altra banda, els seus pares hauran de fer front a una indemnització conjunta de 3.000 euros pels danys morals causats a la xica, que va deixar d'assistir a l'institut, es negava a eixir al carrer i va haver de fer front, segons la sentència, a un «important sofriment».

 

Va patir una agressió, i també el seu nóvio

  

L'assetjament va començar en el curs escolar 2012/13, es va perllongar fins a finals de 2016 i va incloure insults quasi diàriament com a «goril·la», «marimacho», «tocacollons», «gegant» o «guarra», però també algunes telefonades telefòniques i, fins i tot, una agressió tant a la xica com al seu nóvio.

    

Els acusats van cometre aquests fets tant dins com fora del centre educatiu, en llocs com un parc, un centre comercial o la urbanització on residia.

    

Dos dels adolescents ara condemnats la van abordar el 12 de gener a l'eixida d'una gran superfície —la sentència no precisa dades personals ni localitzacions exactes per preservar la intimitat dels menors—, quan anava al costat del seu nóvio.

   

Ella els va saludar i ells van començar a insultar-la, li van donar un galtada i la van tirar al sòl ficant-li la cama, al mateix temps que lesionaven el braç esquerre de la seua parella.