València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un conductor, condemnat a dos anys de presó per atropellar mortalment a un vianant a Castelló i no auxiliar-lo

Tant el condemnat com la companyia asseguradora del cotxe que conduïa hauran de pagar indemnitzacions als familiars

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a dos anys de presó a un conductor que no va auxiliar a un vianant al qual va matar després d'atropellar-lo. La sentència, dictada després d'un judici celebrat per jurat popular, el declara autor d'un delicte lleu d'homicidi per imprudència i d'un delicte d'omissió del 'deber de socorro', segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat. Pel primer dels delictes, el magistrat de la Secció Segona de l'Audiència castellonenca li imposa el pagament d'una multa de 3.240 euros i la prohibició de conduir vehicles a motor durant un any i mig. El segon delicte, en canvi, és el que porta aparellada la pena de presó. 

A més, tant el condemnat com la companyia asseguradora del cotxe que conduïa hauran de pagar indemnitzacions que superen en el seu conjunt els 150.000 euros als familiars del mort. Segons el relat de fets, l'atropellament mortal es va produir al voltant de les 4.30 hores de la matinada de l'1 d'octubre de 2017 en la confluència del carrer Major amb la plaça Maria Agustina, a la ciutat de Castelló.  L'acusat va detindre el vehicle en un semàfor en roig i, quan este es va posar verd, va accelerar de forma brusca, va aconseguir una velocitat inapropiada, va envair el carril de la seua esquerra i va obligar a frenar a un altre turisme. 

Estes maniobres li van impedir veure que un vianant començava a creuar la calçada en estos moments per un lloc indegut, segons s'ha comprovat. D'esta manera, va atropellar al vianant i li va causar ferides que van provocar la seua mort unes hores més tard. El conductor, tot i ser "conscient de la perillosa situació" que havia provocat, "es va donar a la fugida sense mostrar el menor interés per la integritat del vianant atropellat, preocupant-se només de no ser descobert", afegeix la resolució.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram