València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Confiscats 600 quilos de polp sense control sanitari en un restaurant a Santa Pola

El restaurant mantenia el polp ocult en tres congeladors
Confiscats 600 quilos de polp sense control sanitari en un restaurant a Santa Pola | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha confiscat de 604 quilograms de polp que no havien passat els controls sanitaris pertinents en un restaurant de Santa Pola, segons un comunicat de l'institut armat. Este establiment mantenia ocults, en tres congeladors, centenars de quilos d'este producte per a la temporada estiuenca.

    

Agents de la Patrulla de la Comandància de Protecció de la Naturalesa d'Alacant, en col·laboració amb la Inspecció de Pesca Marítima de la Generalitat, van detectar la setmana passada, en el marc d'una recerca oberta, que diverses embarcacions de pesca d'arts menors descarregaven part de les captures i les introduïen en un vehicle particular. Estes captures no es presentaven en la llotja per evitar, així, els controls sanitaris, indica la nota de premsa.

  

El producte no passava cap control sanitari

  

La Guàrdia Civil va seguir al personal d'estes embarcacions, que va portar la carrega —polp recentment pescat i altres espècies que no havien passat el control sanitari— al citat restaurant. 

  

Els agents van descobrir que els propietaris de l'establiment estaven utilitzant un local annex per emmagatzemar en tres grans congeladors industrials un considerable nombre de borses que contenien polp, sense documentació sobre la seua procedència. 

   

El comunicat de l'institut armat recorda que tots els productes del mar que es comercialitzen han de passar uns controls que es realitzen en la llotja i que tenen com a finalitat evitar possibles intoxicacions als consumidors. No obstant això, tot el gènere confiscat en el restaurant de Santa Pola era clandestí, sense informació bàsica sobre la seua captura, o si era apte per al consum humà. 

 

Altres restaurants possiblements implicats

  

L'establiment podria haver comercialitzat tot el peix emmagatzemat per uns 7.000 euros, encara que el preu pagat per la mercaderia era considerablement inferior, al no haver passat els controls pertinents. 

  

La Guàrdia Civil i la Inspecció de Pesca Marítima de la Generalitat han alçat les consegüents actes administratives que comporten sancions econòmiques bastant elevades, mentre que la recerca seguix oberta per si hi haguera altres establiments implicats. 

 

D'altra banda, una vegada comprovat que els més de 600 quilos de peix eren aptes per al consum humà, van ser lliurats a un centre benèfic.