València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Denuncien l'agressió a funcionaris de la presó d'Albocàsser per un intern en tractament i amb «ira extrema»

«Diversos treballadors ferits amb contusions de diversa consideració», afirma la CSIF

El sindicat CSIF ha denunciat aquest divendres que l'establiment penitenciari d'Albocàsser, a la comarca de l'Alt Maestrat, ha registrat l'agressió a diversos funcionaris per part d'un reclús, que ha provocat que cause baixa laboral un dels treballadors.

    

Així, CSIF ha assenyalat en un comunicat que no arriba a 48 hores un intern del Modulo 3, un dels més «conflictius» de la presó de Castelló II, ha protagonitzat un «notable altercat» en agredir a diversos funcionaris, en un capítol de «ira extrema», que —segons el sindicat— «ha pogut acabar tràgicament de no ser per la intervenció dels treballadors que van aconseguir reduir-lo, no sense grans esforços i molta tensió, ja que l'intern estava sota els efectes de medicaments psicotròpics i es feia impredictible la seua reacció, afirmen els testimoniatges».

 

«Diversos treballadors ferits amb contusions de diversa consideració»

  

Sobre aquest tema, CSIF ha indicat que, a més de copejar i destruir el mobiliari i, fins i tot, elements de cristall del citat mòdul en estampar contra les mampares un carro metàl·lic «de forma descontrolada», el reclús va mostrar una «perillosa resistència» armat amb pals d'útils de neteja «afilats» en ambdós mans, «resultant diversos treballadors ferits amb contusions de diversa consideració».

  

El sindicat ha lamentat que una de les funcionàries ha causat baixa laboral després de ser atesa per un facultatiu com a conseqüència de l'incident. CSIF ha recordat que «es dóna la circumstància, molt a tenir en compte, que aquest intern està en tractament amb psicotròpics i, a causa de la greu falta de personal sanitari penitenciari que venim denunciant a les presons, es fa encara més complicat supervisar a tot moment la presa correcta de medicaments administrats», la qual cosa —ha afegit— està convertint-se en «l'origen de seriosos problemes en el si de les presons».

Protesten per la «doble vara de mesurar» de l'Administració

  

Aquesta agressió —ha continuat CSIF— és «l'enèsim exemple del que vivim cada dia dins d'una presó». El sindicat reclama als agents socials i mitjans de comunicació que donen visibilitat no solament a una agressió «de tantes», sinó al «problema de fons»: la falta de recursos humans i la «discriminació»  que sofrix el col·lectiu, en vaga des del 24 d'octubre, durant 6 jornades alternes, per protestar per aquesta «doble vara de mesurar» de l'Administració.

    

Tant CSIF com la resta de sindicats integrants de la plataforma de vaga han recordat que les mobilitzacions tornaran a tenir lloc la setmana vinent, sent Castelló I i Castelló II els establiments penitenciaris que han registrat un seguiment més elevat a nivell nacional.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram