Desmantellen el major laboratori de droga sintètica d'Espanya a Alacant

Tenia capacitat per a elaborar cinc quilograms de cristall al dia, uns 1.800 quilos a l'any en un garatge
Imatge de la detenció
Imatge de la detenció | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Alacant el major laboratori en capacitat de producció de drogues sintètiques fins hui a Espanya, dirigit per una organització criminal que suposadament les elaborava i distribuïa en la comarca alacantina de la Marina Alta. Els agents, en la denominada operació Ibar II, han intervingut en un garatge substancies per valor de cent milions d'euros, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. 

Els agents han dut a terme cinc registres i han detingut a sis persones, quatre de nacionalitat espanyola i altres dos belgues. La recerca es va iniciar el passat any sobre una organització criminal assentada en la Comunitat, presumptament dedicada a la distribució de grans quantitats de substàncies estupefaents per tot el territori nacional, principalment heroïna.

 

  

 

 


Després de nombroses gestions policials, tant a nivell nacional com a internacional, els agents van poder constatar com un dels membres de l'organització criminal establia contacte amb un nou col·laborador al que se li encarregaria el subministrament de "cristall", droga sintètica amb la qual poder ampliar el seu "catàleg" de productes entre els seus clients. 

Encara que la col·laboració entre els dos grups delictius no va arribar a fructificar, sí va donar motiu als agents a iniciar una nova línia de recerca entorn d'aquesta nova organització criminal, suposadament especialitzada en la producció de grans quantitats de "cristall" i que tindria establit el seu centre d'operacions, tant per a la producció com per a la distribució de drogues sintètiques, en la Marina Alta alacantina, concretament en les localitats de Llíber, Teulada i Benissa. 
 


Amb aquesta operació, es dóna per desmantellat el que podria ser considerat el major laboratori de drogues sintètiques a Espanya, en el que a capacitat de producció es refereix. En total, s'han intervingut 432 quilos de MDMA, 337 de anfetamina, 527 de Piperonyl Methyl Ketone (PMK), principal precursor del MDMA, 1.742 quilograms d'altres precursors i 5.212 quilos de diferents substàncies per a l'elaboració de "cristall", tot açò valorat en més de 100.000.000 euros.