València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Detinguda una banda bosniana que furtava a vehicles en l'autopista AP-7 des de la Comunitat

La banda eixia des de la Comunitat i podia fer 700 quilòmetres en una sola nit fins la frontera francesa

Quatre presumptes integrants d'un grup que es feien passar per policies detinguts per robar a conductors, en la seua majoria turistes, que circulaven per l'autopista AP-7, sempre des de la Comunitat Valenciana i la frontera francesa, mentre es trobaven a les àrees de servei.

  

Els Mossos d'Esquadra de Catalunya que són els que els varen detindre, informen que les detencions es van produir el passat dia 4 i que tots els arrestats estan acusats de dos delictes de robatori amb violència, dos amb força, un de lesions, tres d'usurpació de funcions públiques i altres tres contra la seguretat del tràfic. La policia tenia coneixement dels assalts des del 18 d'agost i mantenia oberta una recerca per identificar al grup de delinqüents que actuava mentre les víctimes dormien a l'interior dels seus vehicles a les àrees de servei de l'autopista.

 

La banda eixia des de la Comunitat i podia fer 700 quilòmetres en una sola nit

  

La banda es desplaçava des de la Comunitat Valenciana a la frontera amb França i podia realitzar fins a 700 quilòmetres en una sola nit per cometre els delictes. Els lladres, d'origen bosnià, s'identificaven com a policies per guanyar-se la confiança de les víctimes, però si aquestes no acataven les ordres o oposaven resistència recorrien a la força i les agredien violentament.

  

Les víctimes del grup eren la seoa majoria turistes estrangers que podien estar en possessió de grans quantitats de diners en efectiu en trobar-se de vacances. Durant la recerca, els mossos van trobar indicis que relacionaven a la banda amb set fets ocorreguts entre el 18 d'agost i el 12 d'octubre, a la vegada que van descobrir que utilitzava una nau d'un polígon industrial de l'àrea metropolitana de Barcelona com a residència temporal i amagatall del botí.

 

L'empresa que gestiona l'AP-7 va col·laborar en les investigacions

  

Després d'un dispositiu de vigilància i seguiment, els agents van detindre en esta autopista als quatre membres del grup, tots de nacionalitat bosniana. Durant el registre de la nau, es van localitzar més de 3.000 euros en efectiu en moneda de diferents països i, davant la reincidència i gravetat dels delictes, l'empresa que gestiona l'AP-7, Abertis Autopistes, que ha col·laborat en la recerca mitjançant els sistemes de videovigilancia, s'ha presentat com a part perjudicada en el procés.

    

Els detinguts, que compten amb diversos antecedents, van passar el 5 de novembre a la disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Figueres (Girona), que ha decretat ordres d'allunyament de l'AP-7 per als principals implicats en el cas.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram