València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Dispositius d'emergència valencians ixen cap a Mallorca per ajudar en les terribles indundacions

l fort temporal a Mallorca ja ha provocat un total de 9 morts i una desena de desapareguts
Imatges de l'aiguat a Mallorca | Cedida

 

Un total de 18 efectius, huit vehicles i una embarcació de la Unitat Militar d'Emergències (UME) han partit des de la base militar de Bétera, de la comarca de Camp de Túria, per incorporar-se al dispositiu de Sant Llorenç i ajudar en les inundacions registrades a Mallorca, que han provocat, tràgiques morts i desaparicions de veïns de l'illa.

9 morts i 10 desapareguts

 

El fort temporal a Mallorca ja ha provocat un total de 9 morts i una desena de desapareguts. Una sisena víctima que se suma a les 6 que s'han anat coneixent aquest matí i que fan pensar que la xifra encara pot augmentar degut al nombre de desapareguts. La situació, així mateix, és especialment crítica en punts de l’illa com Sant Llorenç des Cardassar —on han caigut 257 litres per metre quadrat—, Artà o Llucmajor. Els Bombers han fet una cinquantena de rescats a l’abast de tota l’illa. Les autoritats sanitàries de Mallorca han confirmat fins al moment que han trobat 9 víctimes mortals a causa del temporal que ha afectat la zona de llevant de Mallorca.

 

18 efectius han eixit esta nit des de València

  

La UME ha indicat en el seu compte de Twitter que 18 efectius, huit vehicles i una embarcació han salpat la nit d'aquest dimarts des de València per incorporar-se al dispositiu de Sant Llorenç. A més, ha assenyalat que a les 05:00 hores d'aquest dimarts estava programat l'enlairament d'un Hèrcules de l'Exèrcit de l'Aire amb 90 efectius, als quals se sumaran dos helicòpters Bheleme amb tres gossos de cerca.

    

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha confirmat també l'enviament d'efectius de la UME des de la base valenciana de Bétera i ha expressat el «suport» i la «solidaritat» de l'Executiu valencià amb el Govern balear i els afectats per la «catàstrofe» de les inundacions registrades a Mallorca.

    

Així s'ha pronunciat aquest dimecres la també portaveu de l'Executiu valencià en la roda de premsa celebrada després de la reunió extraordinària del Consell a València.

 

 

Les inundacions han estat mortals a Mallorca | @IFFBALEARES

 

Tota la «solidaritat» del poble valencià

  

Abans d'exposar els temes tractats en el ple del Govern valencià, ha volgut «expressar en nom del Consell tot el suport al Govern de Balears i en general a totes les illes per aquesta catàstrofe» provocada per les inundacions.

  

Des de Brussel·les, on es troba en el Comitè de les Regions, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també es mostrat «consternat» per aquesta tragèdia i ha expressat la «solidaritat» del poble valencià. Així mateix, ha ofert ajuda a la presidenta de Balears, Francina Armengol.