València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Diversos menors en urgències després de prendre marihuana sintètica a Massanassa i Alfafar

L'operació, denominada 'Hardcore', es va iniciar després que diversos menors hagueren de ser atesos per serveis sanitaris d'emergències
Imatge d'arxiu d'una plantació de marihuana | Policia Nacional

 

La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes i ha aconseguit desactivar dos punts de venda de drogues a Massanassa i Alfafar, a l'Horta Sud, en els quals es distribuïa 'marihuana sintètica', una substància «altament perillosa», segons han destacat fonts de la Guàrdia Civil. L'operació, denominada 'Hardcore', es va iniciar després que diversos menors hagueren de ser atesos per serveis sanitaris d'emergències.

  

Durant diversos mesos, els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil d'Alfafar han dut a terme una investigació iniciada en tindre coneixement que diverses persones, la majoria menors, havien hagut de ser ateses pels serveis d'emergències amb símptomes que incloïen desmais, agressivitat i forta commoció. En tots els casos, les víctimes havien consumit una droga fumada, a vegades no sent ni si vulga conscients d'això, tal com afigen les fonts. 

 

Més de 3.500 euros provinents de la venda

 

Després de diverses perquisicions, els agents van constatar que dos persones distribuïen una substància denominada 'Hardcore' o 'marihuana sintètica', que conté àcids i substàncies altament tòxiques i addictives, «una droga perillosa i altament nociva per a qui la consumix».

  

Els agents, dins d'una operació instruïda pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Catarroja, van registrar un domicili i van desactivar dos punts de venda d'aquestes substàncies a Alfafar i Massanassa, on es van confiscar de més de 500 grams de drogues, més de 3.500 euros en efectiu provinent de la venda, instal·lacions per al cultiu, dos armes prohibides, tabac de contraban i divers material relacionat amb el delicte investigat.

 

Els detinguts tenien antecedents previs

  

En l'operació van participar altres especialitats de la Guàrdia Civil, com el Servei de Cinológicode València, amb un guia caní detector de drogues, i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Companyia de Paiporta, així com també ha col·laborat la Policia Local d'Alfafar.

  

Els detinguts, que compten amb antecedents previs, seran posats a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Catarroja en els pròxims dies.