València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Dos homes detinguts en València per segrestar a un tercer soci per tal d'obligar-lo a pagar un deute

Els segrestadors ho van gravar en vídeo
La Policia deté dos homes per segrestar el seu soci per tal d'obligar-lo a pagar un deute | Policia Nacional

 

Dos homes, de 33 i 36 anys han sigut detinguts per agents de la Policia Nacional en València com a presumptes autors dels delictes d'amenaces, coaccions, segrest i lesions, després d'emportar-se el seu antic soci contra la seua voluntat per tal que pagara un deute contret amb ells. Els presumptes autors dels fets van immobilitzar la víctima nugant-li els canells, van apagar cigarrets en el cos de la víctima que estava immobilitzat en una cadira i van gravar-ho tot en vídeo, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.

La investigació per a la recerca de l'home es va iniciar quan una patrulla de la Policia Local va anar a atendre en un domicili a una dona. Segons sembla, la dona es trobava mal i va patir un atac d'ansietat, ja que, segons acabava de comunicar als agents, el seu fill acabava de ser segrestat. La Policia Local aleshores va requerir la presència de la Policia Nacional. Els agents es van dirigir al lloc on van esbrinar que presumptament el fill de la dona atesa havia contret un deute d'uns 25.000 euros amb els seus 'socis'. Mentre els investigadors continuaven la recerca i recollien informació, un dels segrestadors es va presentar en el domicili de nou per a cobrar el pagament exigit, moment en el qual va ser detingut. Els agents van alertar al grup d'investigació de segrests per a localitzar i rescatar la víctima. Poc temps després l'home va aparéixer pel seu propi peu en el domicili. 

Encara que en un primer moment el jove va negar haver sigut segrestat, al cap de pocs minuts i davant «l'evidència de les marques de lligadures i cremades de cigarrets» en braços i cames, es va esbrinar que havia sigut alliberat amb la condició de desmentir el succeït i així poguera quedar en llibertat l'home que ja havia sigut detingut. Pel que sembla des de feia mesos mantenien entre el segrestat i els seus captors una relació de 'socis' i davant la impossibilitat de pagar la quantitat reclamada de 25.000 euros, a mesura que passava el temps, la pressió sobre ell i la seua família empitjorava, fins al punt de presumptament arribar a intentar llevar-los el pis canviant-los el pany de la porta del domicili i fins i tot donar-los un «ultimàtum» per tal que l'abandonaren. El segrest suposadament es va produir en el mateix domicili i davant els seus familiars. Els agents han intervingut un enregistrament de vídeo en el qual es veu a la víctima, emboçada i lligada amb brides a una cadira, suplicant als seus captors que l'alliberen, segons ha informat la Policia. Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials, han passat a disposició judicial.