Educació inicia el període de matriculació per a les proves de certificació de nivell de valencià

Totes les proves es faran al mes de juny els dies 9, 16 i 30

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, dependent de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, obri el període d’inscripció a les proves de certificació de nivell de valencià corresponents a la convocatòria de juny del 2018, per primera vegada adaptades completament al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECRL).

 

En aquest primer període de proves es podran certificar els nivells A2, B1 i C1. També es podran obtindre els certificats de capacitació tècnica, com són el Certificat de llenguatge administratiu, el Certificat de llenguatge als mitjans de comunicació i el Certificat de correcció de textos.

 

La inscripció romandrà oberta fins al 9 d’abril i es pot fer per via telemàtica mitjançant la web www.jqcv.gva.es, i amb el pagament de taxes per via electrònica amb targeta de crèdit o de dèbit per a fer el tràmit més àgil i accessible, encara que es manté la possibilitat de fer el pagament a l’entitat bancària. El pagament via telemàtica suposa un 10 % de descompte. 


Calendari de proves

En aquest primer període, totes les proves es faran al mes de juny. El dia 9 es farà la prova de certificació del nivell A2, la primera jornada del nivell C1 i el Certificat de llenguatge administratiu.

 

El dia 16 tindran lloc les proves de nivell B1 i el Certificat de llenguatge als mitjans de comunicació. Finalment, el 30 de juny serà la segona jornada del C1  i el Certificat de correcció de textos.

 

Les proves de nivell A2, B1 i la primera jornada del C1 començaran a les 9.00 hores, i les proves dels certificats de capacitació tècnica començaran a les 9.30 hores. Pel que fa a la segona jornada del nivell C1, els aspirants seran convocats de manera personal amb indicació del dia i l’hora.

 

El segon període, en què es faran les proves dels nivells B2 i C2, tindrà el procés de matrícula obert des de l’1 fins al 15 de setembre.


Estructura noves proves

 

Amb la implantació del nou model, totes les persones aspirants a les proves de la JQCV s’examinaran de les quatre habilitats lingüístiques (comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i expressió i interacció orals), d’aquesta manera desapareixerà el caràcter excloent de la prova.

 

Cal recordar que, per primera vegada, l’Administració valenciana organitzarà proves del nivell B2 i registrarà i expedirà certificats de nivell A1. D’aquesta manera, el nivell B2 ompli el buit que suposava el salt des del nivell elemental al nivell mitjà i completa una oferta més àmplia i proporcionada de certificats.