Estabilitzat l’incendi de Llutxent

Estabilitzat l'incendi de Llutxent

Estabilitzat l’incendi de Llutxent | Consorci Provincial de Bombers de València

 

 

El Consorci Provincial de Bombers ha donat per estabilitzat l’incendi declarat este dilluns en el terme municipal de Llutxent, a la Vall d’Albaida, que fins al moment ha arrasat 3.000 hectàrees, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències en el seu compte oficial de Twitter.

  

Els bombers continuen amb les labors d’extinció a les zones afectades de Llutxent, Pinet, Ador, Barx, Quatretonda i Gandia, que és la zona on les flames més superfície han calcinat.

S’està avaluant l’evacuació de les persones desallotjades

 

A primera hora d’este dijous el foc mantenia dos focus actius a Llutxent i Marxuquera. El Cecopi (Centre de Coordinació Operativa Integrada) manté una nova reunió de coordinació per analitzar l’evolució de l’incendi i avaluar si s’ha de mantindre l’evacuació de les persones desallotjades.

  

Un total de 31 mitjans aeris treballaran en el quart dia de l’incendi. Així, des de les 7:10 hores s’aniran incorporant a les tasques d’extinció, 17 helicòpters i 14 avions.

  

Per la seua banda, la previsió dels mitjans terrestres són nou dotacions dels consorcis provincials, tres dotacions de bombers de València, huit brigades de Divalterra, nou unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, bombers voluntaris d’Alcoi i dos seccions de la UME. Així mateix, participen dos helicòpters amb brigada de Castella-la Manxa i un altre de Múrcia.

 

Imatges aèries facilitades per la UME de les zones devastades

Imatges aèries facilitades per la UME de les zones devastades | UME

 

Afectades àrees naturals i de protecció d’aus

L’incendi ha afectat a quatre àrees naturals i d’especial protecció per a les aus: la de Montdúver-Marjals, Serres de Montdúver i Marxuquera, els paratges naturals de Parpalló-Borrell i el Surar de Pinet, segons ha informat SEU/BirdLife en un comunicat.

  

En concret, el foc ha arribat a les zones centrals de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de Montdúver-Marjals de la Safor i al Lloc d’Importància Comunitària (LIC) Serres del Montdúver i Marxuquera, àrees naturals que formen part de la Xarxa Natura 2000 i protegides per la seua importància per a la conservació de les aus, hàbitats i flora.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES