Alerten perquè no t’estafen amb les monedes de dos euros

 

La Guàrdia Civil, a través del seu perfil oficial de Twitter, ha llançat una alerta en la qual informen a tota la població de les similituds entre la nostra moneda de dos euros i les lires turques, molt similars en forma, color, pes i grandària.

“Ullet. Aquestes són lires turques. Les passen per dos euros per la seua semblança i realment valen 0,32 euros”, expliquen en la seua publicació en la xarxa social, la qual acompanyen amb l’etiqueta “que no te la colen”, cridant la ciutadania a estar atenta a l’hora de revisar el canvi i les monedes que hi ha en circulació.

A vegades, amb les monedes de dos euros dels diferents països europeus, un pot caure encara més en la confusió, per això, alerten des de la Benemèrita, és important reconéixer aquesta lira turca i no caure en l’error perquè no ens estafen.

En el cas d’aquesta moneda, tal com s’aprecia en la imatge, és identificable l’emblemàtic això de la lluna minvant i l’estrela, característica de la bandera turca, així com lletres turques en les quals es llig ‘Yeni Türk Lirasi’.

 

Revisar i mirar bé el canvi, fonamental per a evitar disgustos amb monedes estrangeres

 

De la mateixa manera, també la Policia Nacional al llarg d’aquests anys ha emés alertes similars, en les quals criden a revisar el canvi i comprovar bé les monedes per a “evitar disgustos”.

“Comprova que les monedes siguen euros i no estrangeres d’inferior valor”, han alertat en més d’una ocasió, posant més exemples de les similituds que poden arribar a existir entre monedes que realment són molt diferents quant al seu valor.

 

El 30% dels bitllets confiscats a Espanya, ‘movie money’

 

També en el cas dels bitllets les autoritats alerten de la necessitat d’estar alerta davant les estafes. El ‘movie money’, la qual cosa anomenem bitllet de pel·lícula o bitllet per a attrezzo, representa al voltant del 30% dels bitllets que s’estan encautant a Espanya, segons explicava a Informatius Telecinco Jorge Ruiz Pérez, inspector de la Brigada d’Investigació B. Espanya.

El problema ve quan “gent que adquireix aquest tipus de bitllets, generalment per la xarxa, per Internet, procedeix a posar-los en circulació“, explicava.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES