València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Els exigents canvis de la ITV que t'afectaran molt a partir de 2018

A partir de maig de 2018 entraran en vigor
La DGT incrementarà els controls de la ITV. | Cedida

 

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), canviarà la seua normativa a partir de maig del pròxim any. Esta és la decisió que ha pres el Govern mitjançant l'aprovació d'un Reial decret que modifica el reglament de la ITV, segons publica 'La Vanguardia'. Algunes de les novetats afectaren els propietaris de vehicle que vagen a passar la inspecció tècnica, però unes altres afectaren els centres en els quals es dona este servei. Para AECA-ITV (associació empresarial sense ànim de lucre que aglutina la majoria de les empreses privades i públiques del sector), estos canvis suposaran una millora a l'hora de realitzar les inspeccions, que, asseguren, podran fer-se de forma «més exigent» per a evitar així «possibles fraus i manipulacions en els vehicles i referent a emissions contaminants».

 

Amb tal d'evitar que els propietaris dels vehicles facen paranys pel que fa a la comprovació del bon funcionament dels sistemes de seguretat controlats de forma electrònica, les estacions estaran obligades a disposar d'eines de lectura de diagnòstic que puguen connectar-se als ordinadors de bord dels vehicles. D'esta forma es pot detectar si s'ha instal·lat un programari maliciós que active i desactive el funcionament del coixí de seguretat, els filtres de partícules o els catalitzadors, per exemple. Una altra de les exigències que es farà als centres és que els seus inspectors tinguen, almenys, la titulació de Tècnic Superior d'Automoció.

Una de les novetats que afecta els usuaris dels vehicles és que en cas d'obtenir un primer resultat negatiu, el propietari podrà anar a un altre centre diferent a repetir la inspecció, sempre que haja reparat els problemes que se li van detectar la primera vegada. Fins al moment els propietaris del vehicle no podien acudir a un centre diferent del que havien acudit la primera vegada a passar la ITV. Un altre dels canvis que repercutixen en les persones que passaran la ITV serà que si el vehicle passa la inspecció abans del previst, sempre que no siga més d'un mes, la data prevista per a la pròxima revisió no es canvia.

 

La normativa respecte a la ITV marca que els turismes particulars han de passar la inspecció a partir del quart any des de la data de matriculació. Entre els quatre i deu anys cal passar-la cada dos anys i a partir de la dècada ha de fer-se de forma anual. Les motocicletes, per la seua banda, han de superar-la cada dos anys des del quart any de la seua primera matriculació, mentre que els ciclomotors han de fer-ho igual a partir del tercer any de la seua primera matriculació.