El fiscal José Manuel Maza no va voler anar al metge dimecres passat malgrat no trobar-se bé

El dimarts va anar a Montevideo a pesar d'haver tingut febre el dia anterior
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, mort aquest dissabte, 18 de novembre
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va morir el passat dissabte , 18 de novembre.   | Cedida

El cos de José Manuel Maza tornarà a Espanya al final del dia,segons explica ‘ABC’. Este passat diumenge, els tràmits per a repatriar el seu cos ja estaven quasi acabats i va salvar un imprevist d'última hora, les restes arribaran a Madrid a primera hora del pròxim dimarts, 21 de novembre. cal assenyalar que la companya sentimental del fiscal, Marta Raspall i el fill de Maza, José, viatjaren cap a la capital d'Espanya en el mateix vol regular de Air Europa.

 

Per açò mateix, tal com explicava l'Ambaixador d'Espanya, Javier Santodomingo, «la família va expressar el seu desig de resoldre al més prompte possible la burocràcia». A més, va explicar que «el rei va cridar per a transmetre les condolences a la família. També es van comunicar amb mi els ministres de Justícia i Exteriors».


L'ambaixador destaca que la paperassa per a poder avançar la repatriació del cos es va fer contra rellotge gràcies a la policia argentina: «La col·laboració de les autoritats argentines ha sigut absoluta. Sense esta, potser, no haguera sigut possible que viatjara matí».

Entre els certificats necessaris havien de presentar el de embalsament i un que deixara clar que la mort no s'havia produït per cap malaltia infectocontagiosa. «En tractar-se d'una mort natural no fa falta que es realitze l'autòpsia», relata l'ambaixador.

 

El fill únic del fiscal que treballa com a advocat en arbitratges i membre del despatx Baker & McKenzie, va arribar a la capital argentina des d'Itàlia, acompanyat per la seua parella a primera hora del diumenge. Segons relaten fonts pròximes a la família, l'última vegada que van parlar pare i fill va ser divendres passat. Durant la conversa, el fiscal va manifestar dificultats per a parlar.

 

Imagen del hijo de Maza, su novia y Rosana Morán, fiscal de Sala de Coorperación Internacional.
Imatge del fill de Maza, la seua parella i Rosana Morán, fiscal de Sala de Cooperació Internacional. | EFE

.Els que estaven sempre amb ell destaquen el detall que mai volia anar al metge. El fiscal era prou reticent als facultatius encara que tenia previst assistir a la seua cita anual per a realitzar-se la revisió mèdica que li tocava durant este pròxim mes de desembre. Un altre detall important a destacar és que gens més baixar-se de l'avió va dir «este vol no m'ha sentat res bé».Al principi, va atribuir el seu malestar general a les dotze hores d'avió que va dur a terme. Va ser el dimecres passat quan la seua companya sentimental, per pròpia decisió, va decidir cridar al doctor de la Clínica Bazterrica, però el fiscal es va negar a anar a la consulta del metge. El fiscal va continuar amb la seua agenda en l'Assemblea Iberoamericana de Ministeris Públics i va aguantar fins al divendres.Eixe matí tenia una entrevista però la va acabar anul·lant, ja que, podia amb la seua ànima. La seua parella sentimental es va posar de nou en contacte amb el mateix doctor i una ambulància li estava esperant en l'Ambaixada, però va preferir traslladar-se en el vehicle oficial ja que li havia anat a buscar per a portar-li a la seua cita amb el ministre. En eixe vehicle li van acompanyar Marta, la fiscal Rosana Morán Martínez i els consellers de l'Ambaixada Patricio Rumeu i David Esquerre.

 

 

José Manuel Maza junto a su sustituto Luis Navajas.
José Manuel Maza amb el seu substitut Luis Navajas | EFE