Foment eliminarà els peatges en l'AP-7 entre Alacant i Tarragona

Leer en español

 

Roda de premsa de Julián Lopez | EP

 

El Ministeri de Foment eliminarà els peatges en l'autopista AP-7 entre Sant Joan d'Alacant i Tarragona. D'eixa manera ho ha anunciat el secretari general d'Infraestructures del Ministeri, Julián López, este dimecres de vesprada, juntament amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Arcadi España, a la seu del Consell en Alacant. El secretari ha avançat que el fi dels peatges es produirà quan finalitze la concessió l'1 de gener i per això, Foment està estudiant les variacions que es produiran en el flux de trànsit per esta nova realitat que cada volta està més a prop.

 

  

  

Des de Foment, estimen que hi haurà un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, motiu que obligarà a fer un reforç de la via per dotar-la de més consistència. A més, s'estudia la possibilitat d'abordar alguna variant i l'ampliació de dos a tres carrils en trams determinats. López ha concretat que la concessionària està abordant una sèrie d'obres per permetre la liberalització l'1 de gener en un tram de Tarragona i que tot seguix els terminis previstos.

 

 

  

Quant a les infraestructures ferroviàries, el secretari ha precisat que l'accés ferroviari a l'aeroport de l'Altet està prou avançat i que es farà en dos fases. Hi haurà una primera més ràpida per a donar una solució més eficient per a la ciutat i que permetrà connectar l'aeroport amb la xarxa de rodalies en la Torre del Pla (Elx). De fet, Julián López ha avançat que en els pròxims dies eixirà a informació pública esta variant. En relació amb la fase dos, encara en falta l'estudi però ha previst licitar l'estudi d'un tram que completarà la variant de Torre del Pla cap a l'aeroport i treure les vies del barri de Sant Gabriel i de la façana marítima. López ha denunciat que el projecte estava abandonat i que no comptava amb estudis informatius. Sobre eixa qüestió, ha confiat que si la present legislatura s'allarga durant quatre anys, el projecte es podrà posar en marxa abans del 2023.

 

 

Projectes de l'AVE en la Comunitat Valenciana

Sobre l'AVE a Elx ha justificat el retard en el projecte, previst per a finals de setembre, en l'existència d'alguns problemes que obliguen a repetir proves  i retarden la formació de maquinistes. No obstant això, ha augurat que estarà a punt tan prompte com siga possible, perquè les obres estan acabades.

  

De la mateixa manera, López ha indicat que quant al tren de la Costa, està prou avançat l'estudi d'impacte ambiental del tram Cullera-Gandia; mentre que en el de Gandia-Dénia està sent complicat, perquè s'ha sol·licitat l'ampliació de la documentació.

 

 

  

  

Finalment, sobre l'AVE Alacant-València, el secretari d'Infraestructures ha afirmat que les obres van a bon ritme i que permetran rebaixar a una hora el trajecte entre les dos capitals valencianes. Per este motiu, s'estan abordant obres de La Encina a Xàtiva i València. Un projecte que ha categoritzat de prioritari i que ha confiat que no se vora afectat per la pròrroga pressupostària amb que treballa el Govern valencià.

 

 

  

  

Finalment, sobre la via de la vagoneta, un tram de ferrocarril a l'extrem de l'estació de Renfe d'Alacant, que impedix la connexió entre barris, Julián López ha dit que és una qüestió d'enorme dificultat, però que Adif ha licitat l'actuació per dos milions d'euros i que va ser adjudicada fa uns dies. En unes setmanes es formalitzarà el contracte i s'iniciaran les obres entre finals d'agost i principis de setembre per deixar lliure la zona.

 

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris