La Guardia Civil recupera un serval africà a Polop

La Guàrdia Civil recupera un serval africà a Polop

La Guàrdia Civil recupera un serval africà a Polop | Guardia Civil

La Guàrdia Civil d’Alacant, a través dels agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) i per mitjà d’un avís d’un ciutadà, el passat 28 de gener va recuperar un serval africà que havia accedit a una parcel·la de la localitat de Polop. Finalment, l’animal ha sigut entregat a la fundació AAP Primadomus de Villena amb la finalitat de donar-li un entorn més idoni a les seues necessitats.

El dia 28 de gener l’animal va accedir a una parcel·la de la localitat de Polop. El titular de la finca, en adonar-se de la seua presència i per a evitar els possibles problemes que es pogueren generar de la reacció del serval amb els seus animals domèstics, va decidir cridar a la Guàrdia Civil.

Quan els agents del SEPRONA d’Altea van acudir al lloc, van poder observar com l’animal es trobava en estat nerviós i havia grimpat fins a la copa d’un pi.

Els agents, davant els possibles riscos que poguera patir l’animal, van sol·licitar la col·laboració d’una protectora d’animals de La Nucia, la qual va acudir al lloc. Una vegada en el lloc, els treballadors de la protectora al costat dels agents van poder atrapar a l’animal, depositant-lo posteriorment de manera temporal en unes instal·lacions adequades per a aquest fi.

El dimarts passat, després de realitzar diverses gestions, els agents van entregar l’animal a AAP Primadomus, una fundació de protecció de mamífers exòtics situada en la localitat de Villena. Aquesta fundació ha acceptat acollir-ho per a aconseguir la seua rehabilitació i la seua socialització amb uns altres de la seua espècie.

D’altra banda, la Guàrdia Civil continua amb les investigacions per a conéixer l’origen de l’animal i, d’altra banda, per a identificar al seu possible posseïdor.

El serval és un felí salvatge de grandària mitjana, amb semblança al gat, però amb molta major envergadura que viu en zones de matoll, sabanes, selves i semidesèrtiques d’Àfrica. L’esperança de vida d’aquests animals pot arribar fins als 20 anys.

Encara que els servals joves poden ser domesticats, són difícils de mantindre en captivitat perquè no solen reconéixer la jerarquia imposada pels seus amos i necessiten una alimentació especial. Malgrat això, cada vegada es venen més, i molt cars, com a mascotes exòtiques als Estats Units. A Espanya la seua tinença està prohibida, excepte casos excepcionals, en ser considerada una espècie exòtica.

La Guàrdia Civil aconsella que davant la troballa d’aquesta mena d’animals han d’abstindre’s de tractar d’atrapar-los, l’actuació del ciutadà ha de limitar-se a posar-se en contacte amb personal especialitzat o efectuar una trucada, com en aquest cas, al telèfon d’urgències de la Guàrdia Civil, 062.

ÚLTIMES NOTÍCIES