València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La Guàrdia Civil rescata tres senderistes que s'havien perdut en El Toro

Un d'ells presentava símptomes d'infart
La Guàrdia Civil rescata els tres senderistes a El Toro | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil va rescatar el passat diumenge tres homes que s'havien perdut i desorientat en un paratge de la localitat del Toro, a l'Alt Palància, quan estaven buscant bolets. Un d'ells sofria símptomes d'infart, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat quan ha transcendit la notícia. Segons sembla, el 112 de la Central d'Emergències va avisar el 062 de la Guàrdia Civil en rebre un avís on s'informava que tres persones s'havien desorientat i es trobaven perdudes quan van anar a arreplegar bolets per un paratge situat en el terme municipal del Toro.

Els tres homes presentaven símptomes d'ansietat, degut a que començava a fer-se de nit, s'estava apropant la pluja i una d'elles, de 61 anys semblava estar sofrint un infart.Els agents de la Guàrdia Civil van començar l'actuació de seguida i van iniciar un dispositiu de recerca amb el qual contactaren via telefònica amb els senderistes, als quals se'ls va explicar el procediment a seguir per a enviar la seua localització amb el dispositiu mòbil. A continuació els agents es van posar en contacte amb els serveis mèdic, i els bombers per a compartir la ubicació de les tres persones. Els agents van encendre les llums dels vehicles i activaren el so per vore si ells podien detectar-los. Segons van manifestar els senderistes per telèfon, podien escoltar-los però no podien arribar al lloc degut a l'estat de precarietat de l'home de major edat. Els guàrdies civils van emprendre doncs el camí a peu, que era escarpat i accidentat i van arribar finalment fins al lloc on es trobaven els desapareguts. Després de recórrer dos quilòmetres, els agents van localitzar els senderistes i van auxiliar l'home més major que es trobava a terra queixant-se de dolor de pit i tremolant. Una vegada tranquil·litzat, es va contactar amb els serveis mèdics del 112 i bombers, així com assistència mèdica telefònica per a donar-li primers auxilis.

Finalment van haver de carregar l'home a peu i després de recórrer un quilòmetre i mig van aconseguir visualitzar les llums dels vehicles dels bombers. Una vegada en la llitera va ser transportat fins l'ambulància i de l'ambulància fins a un centre hospitalari.