El llarg historial delictiu de ‘El Prenda’, membre de ‘La Manada’

Abusos sexuals, drogues, robatoris i violència
Imatge de José Ángel Prenda | Cedida

 

 

José Ángel Prenda i quatre dels seus amics de ‘La Manada’ es van asseure en el banc dels acusats este dilluns, 13 de novembre, en un judici celebrat a porta tancada en la Secció Segona de l'Audiència de Navarra. En la sala no van poder accedir ni familiars ni amics de les parts. Tampoc es va permetre l'accés al Palau de Justícia de càmeres fotogràfiques i de televisió.

 

La Secció Segona de l'Audiència de Navarra va decidir que durant l'última sessió del judici contra 'La Manada' es permetera l'accés del públic per a escoltar les conclusions del judici que presentarien les parts. Una decisió que ha va arribar després que l'advocat Agustín Martínez Becerra, defensor de tres dels acusats, així ho va sol·licitar.

 

I és que els acusats tenen un llarg historial personal que ballen entre les drogues, la violència o els abusos sexuals. Segons informa ‘El Español’, almenys un dels dos acusats, el més anomenat i polèmic: José Ángel Prenda.

Caldrà esperar fins al dimecres, 22 de novembre, perquè els acusats s'excusen davant l'audiència. Fins hui, també la víctima ha atestat el succés, i no se li van mostrar els vídeos que van gravar els acusats. La xica va presentar declaració davant la sala sense cap contacte amb els cinc imputats.

 

La víctima va confirmar la violació i no es va desmarcar de la seua història original. A més, va emfatitzar que és cert que va entrar en el portal on va ser violada de forma voluntària encara que no ho va fer pretenent tindre relacions sexuals. Durant les seues declaracions, en cap cas els va resultar «fingida», i davant ells va mantindre un relat coherent.

 

El perfil dels agressors

El tribunal no va a valorar els missatges de Whathsapp previs al viatge en els Sanfermines, així com tampoc els fets anteriors en Pozoblanco —quatre d'ells van abusar presumptament d'una dona—. Cal ressaltar el perfil dels acusats que si es té en compte durant el judici. La Fiscalia demana per ells 22 anys i 10 mesos de presó.

 

A excepció d'Ángel Mora, la resta de ‘La Manada’, la matinada de l'1 de maig de 2016 —dos mesos abans de la festivitat de Pamplona—, els integrants portaven una xica de 21 anys en el seu vehicle, per la carretera que uneix Torrecampo i Pozoblanco. Van abusar d'ella amb el cotxe en marxa en el seient posterior.

Abans de res açò, el Prenda, ho va gravar amb el seu telèfon mòbil durant 46 segons. Tocaren els pits de la xica, ella mig inconscient, entre riures i eufòria. El vídeo ho acaba amb un, «Açò és Pozoblanco i açò és la Manada».

 

Després de fer-se pública la notícia de l'abús sexual durant els Sanfermines, la xica també va denunciar els fets ocorreguts en Pozoblanco. Els investigadors disposen d'estes imatges i les converses de Whatsapp dels xics.

 

En estes converses, davant l'estat de la xica, comenten: «Mare meua, 'Cloroformo'? Jajajaja». Els agressors podrien haver utilitzat esta substància per a adormir a la víctima. Entre altres drogues com la popularment coneguda com «burundanga».

 

El Prenda ja sap el que és tindre un antecedent i una condemna a presó. En 2011, el Jutjat penal número 4 de Huelva ho va condemnar per un delicte de robatori amb força en els delictes comesos en 2009. No va arribar a ingressar en el centre penitenciari perquè les penes imposades no van superar en cap cas els dos anys i un dia.

 

En el seu historial compta amb una llarga llista d'obsessions, tals com a abusos sexuals, el culte al seu propi cos, drogues, etc. Així ho demostra el xat ‘Peligro’, on comenta de furtar la suposada droga per a «violar» a dones posteriorment.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!