València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un home assalta un habitatge de València i es fa passar per turista en ser detingut

Quan va ser interceptat, va tractar fer-se passar per turista i va fingir que no parlava castellà

La Policia Nacional ha detingut a València a un home de 49 anys per presumptament forçar un pany d'un habitatge del districte de Exposició. Quan va ser interceptat, va tractar fer-se passar per turista i va fingir que no parlava castellà, informa Prefectura en un comunicat.

Els fets van ocórrer de nit, quan el 091 va rebre l'avís d'un robatori amb força en aquesta zona de la capital del Túria. Un veí va relatar als agents que havia escoltat uns sorolls estranys en l'escala i havia observat la llum d'una xicoteta llanterna en un replà mentre enfocava al pany d'una casa, per la qual cosa va donar avís als serveis d'emergències.

 

En adonar-se'n de la presència policial va llançar un objecte metàl·lic

 

Després de les investigacions, els policies van saber que un home hauria forçat el pany i que la porta estava 'assenyalada' amb una falca de plàstic. La porta del terrat estava oberta, per la qual cosa van continuar la batuda fora de l'immoble.

En un carrer molt proper a l'edifici hi havia un home que coincidia amb les característiques i la vestimenta del sospitós. A l'adonar-se de la presència policial, va realitzar un moviment fugint mentre llançava al sòl un objecte que en impactar amb el sòl va fer un soroll metàl·lic.

 

Va respondre en anglès a la policia

 

Els policies ho van interceptar i el sospitós va començar a parlar en anglès, dient constantment 'I am a tourist'. Portava entre els seus pertanyies uns guants, un mocador, una xicoteta llanterna, una falca de fusta i plàstic, un telèfon mòbil i diners en metàl·lic.

 

Baix del cotxe havia llançat un estoig amb ferramentes metàl·liques de diferents tipus i grandàries. Per tot això, l'home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força.

En l'escorcoll previ a l'ingrés en el calabós, els agents van localitzar entre les seues pertinences nombroses falques de xicoteta grandària de plàstic. També han intervingut 13 ferramentes de diferents formes i grandàries, una clau fixa artesanal, 13 testimonis plàstics, un mànec de tornavís, uns guants, una llanterna, un mocador, una falca de fusta, una funda de tela imantada, dos cabdells de llana, un telèfon mòbil i 45 euros.

Una vegada finalitzada la inspecció de l'edifici, els policies van localitzar altres quatre habitatges 'marcades' amb xicotetes falques de plàstic col·locades entre el marc i la porta. El detingut, d'origen georgià i amb antecedents policials, ja ha passat a disposició judicial.