Imanol, el maltractador aficionat al culturisme i amb una ordre d'allunyament que va tirotejar la seua exparella

L'agressor va disparar cinc vegades a Jessica, la seua exparella quan ella anava a arreplegar el seu fill en comú a l'escola

Història dels fets 

Imanol i Jessica, amb la filla d'ell, de deu anys; el fill dels dos, de quatre; i un company de l'escola
Imanol i Jessica, amb la filla d'ell, de deu anys; el fill dels dos, de quatre; i un company de l'escola | Facebook

 

Imanol Castillo Sánchez, de 31 anys, ahir dimecres es va baixar del cotxe i va anar fins a la porta de l'escola on Jessica anava a arreplegar al fill de quatre anys que els dos tenien en comú. Una vegada allí va tirotejar la seua exparella davant la mirada de tots els pares, mares i xiquets, i davant del seu propi fill. Imanol era un jove d'Elda que residia allí, sobre el qual pesava una ordre d'allunyament. El xic era molt aficionat al gimnàs i al culturisme, segons les seues xarxes socials, i de moment es desconeix a què es dedicava. L'agressor, tenia una filla de deu anys, d'una relació anterior, i segon sembla, fins a juny encara convivia amb la mare del seu fill, Jessica, i el menut de quatre anys. Els mals tractes formaven part de la relació dels dos des de feia molt de temps, motiu pel qual Jessica va trencar la relació per fi.


Imanol i Jessica 

Jessica i Immanol junt al seu fill de quatre anys
Jessica i Immanol junt al seu fill de quatre anys | Facebook

 

Imanol era, segons les seues xarxes un gran aficionat al gimnà si al món del culturisme
Imanol era, segons les seues xarxes un gran aficionat al gimnàs si al món del culturisme | Facebook

 

La Policia li va imposar una ordre d'allunyament segons la qual no podia ni comunicar-se amb Jessica ni acostar-se a 300 metres d'ella. Quan a principis de novembre, va cridar a Jessica per telèfon, ella ho va denunciar a les autoritats, motiu pel qual va ser detingut el passat dimarts, però a les poques hores la Policia el va deixar en llibertat. No van passar massa temps fins que tornara a anar a per ella. Al dia següent, ahir dimecres, 8 de novembre, Imanol va agafar una pistola, que s'especula que poguera ser furtada, ja que no tenia tinença d'armes i es va dirigir amb el seu cotxe a l'escola del seu fill, de quatre anys a l'hora d'eixida de l'escola. D'esta manera, a les 17.10 hores de la vesprada va aparcar el vehicle en un carrer adjacent al centre escolar Sant Negre d'Elda i es va dirigir a la porta, on, com sempre hi havia molta afluència de gent, mares, pares, xiquets i professors.


El tiroteig a la porta de l'escola 

Efectius policials a la zona d'Elda
Efectius policials a la zona d'Elda | Valle de Elda

 

Sols arribar va localitzar Jessica, que es trobava arreplegant al menor, i sense dubtar-ho va disparar-li cinc tirs davant del seu propi fill. Açò va ocórrer quan la jove ja havia introduït al xiquet dins del cotxe; en eixe moment es va acostar a ella, va obrir la porta i li va disparar dos vegades sense dir res. A pesar d'això va aconseguir eixir del vehicle i córrer però ell la va seguir i li va disparar tres vegades més, dos d'elles quan ja estava a terra. Una de les bales va impactar en el cap de la jove. El menut, al presenciar l'atac va eixir del vehicle i va fugir cap al col·legi plorant, espantat i cridant davant el que acabava de vore, segons van dir algunes mares que van presenciar l'agressió i que es trobaven en estat de shock. El que és cert és la premeditació del crim; ell sabia que ella estaria allí a eixa hora arreplegant al menut, i va vore el moment idoni per a trobar-la.

 

Un hombre tirotea a su expareja cuando recogía a su hijo del colegio en Elda
El cotxe en què l'agressor va arribar a l'escola i posteriorment es va suïcidar| EFE


Imanol va tornar al vehicle, va arrancar i va impactar contra la tanca i el mur del propi recinte escolar se suposa que amb intenció de fugir. Una vegada va impactar, amb la mateixa arma, una pistola del calibre 9, es va pegar un tir clavant-se la pistola a la boca. Es va suïcidar amb el cotxe impactat contra una paret propera. El Samu va arribar fins al lloc del crim i van traslladar la jove a l'hospital. Els efectius sanitaris van intentar també salvar-li la vida a Imanol, però va ser impossible. S'havia suïcidat després d'intentar assassinar la seua parella. L'estat de Jessica és altament crític, ja que troba en mort cerebral i per tant es manté en un estat de coma entre la vida i la mort. El seu pronòstic és molt complicat, ja que al no tindre activitat cerebral es troba en coma, però se la manté amb vida a través d'una màquina.


Per altra banda en rebuig contra la violència de gènere, l'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro ha convocat per a hui dijous 9 de novembre una junta extraordinària de portaveus. Així mateix, hui a les 12.00 hi ha convocat un acte en repulsa a crim en la porta de l'ajuntament d'Elda.Comentaris