Un jove de 15 anys va patir en Castelló la pedofília de l’exseleccionador d’atletisme

Durant mesos el preparador li va fer tocaments i fins i tot pràctiques orals al menor.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

Un dels joves víctimes de la pedofília de l’exseleccionador nacional d’atletisme Miguel Ángel Millán va patir els abusos del preparador esportiu en la província de Castelló. Així ho informava el Periódico Mediterráneo, tal com es desprén de la sentència del cas, que ha condemnat recentment a Millán com a culpable d’abusos sexuals a menors que eren alumnes seus.

 

En el cas de Castelló, els fets es van produir en 2012, durant unes competicions de proves d’atletisme combinades que tenien lloc en la província en diferents mesos, de gener a juliol.

 

En la primera de les ocasions, Millán va viatjar a terres castellonenques amb un dels seus alumnes, de 15 anys, amb qui va dormir en la mateixa habitació.

 

El condemnat, amb l’excusa de fer-li massatges terapèutics, va començar a tocar en diferents zones al menor, i més tard va començar a masturbar-lo. El jove, segons apuntava la sentència, no es va atrevir a portar-li la contrària pel vincle personal i esportiu que tenia amb Millán.

 

Com apunta Periódico Mediterráneo, durant els següents mesos estes situacions es van repetir, amb tocaments i fins i tot pràctiques orals. El jove no va poder negar-se als comportaments sexuals pedòfils del seu preparador, pressionat per les reaccions de decepció de Millán quan el jove li portava la contrària en l’àmbit esportiu.

 

Finalment, en 2017, quan la víctima ja era major d’edat, va denunciar els fets, intentant evitar que altres menors patiren eixe calvari. A causa de les situacions viscudes amb Millán, el jove ha patit un trastorn emocional.

 

L’Audiència Provincial de Tenerife, on Miguel Ángel Millán exercia com a seleccionador i on van ocórrer molts dels abusos, ha condemnat finalment al pedòfil a 15 anys de presó i una indemnització de 35.000 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!