Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

A juí el pare i iaios acusats d'abusar i maltractar la menor, de 5 anys

Els fets es van succeir entre el 2010 i el 2012, quan la xiqueta tenia entre 5 i 7 anys
Leer en español
Comença el juí per abusar i maltractar la filla, de 5 anys | Europa Press

 

El pare i el iaio patern d'una xiqueta s'enfronten a 14 anys i mig de presó per maltractament habitual i agressió sexual sobre la menor, nascuda en el 2005, mentres que la iaia se senta també en la banqueta acusada, igualment, de pegar-li però també de ser autora per omissió dels abusos del seu marit i fill, ja que a pesar de conéixer-los, va mantindre una actitud passiva davant d'ells i, per això, la Fiscalia li reclama 26 anys i sis mesos de presó.

El juí per estos fets, que es van prolongar durant dos anys, entre el 2010 i fins al 2012, ha començat este dilluns en l'Audiència d'Alacant a porta tancada. Segons l'escrit de la Fiscalia, el maltractament i les agressions van començar en els períodes vacacionals i durant el règim de visites fixat a partir del 2010, després del divorci dels pares de la xiqueta, tant en el domicili del progenitor en Alacant com en el dels iaios, en un poble de València.

Segons el fiscal, el pare va sotmetre a la xiqueta a «repetits actes de violència física» (com crits, humiliacions, insults, colps en diferents parts del cos o fer-li la cameta). Estes situacions es repetien en cals iaios, amb cada un d'ells. La menor va patir hematomes, dels que no va ser assistida en cap centre hospitalari, segons l'escrit fiscal.

Igualment, tant son pare com el iaio -durant eixe període i en dates no concretades- van agredir de forma continuada la xiqueta amb tocaments i abusos, baix l'amenaça de matar-la a ella o a sa mare si explicava què passava. Segons el fiscal, la iaia tenia coneixement dels actes de contingut sexual que feien els seus parents però va mantindre una actitud «passiva».

En l'estiu de 2012, en el període vacacional, la menor va cridar a sa mare i li va demanar anar-se'n amb ella. La progenitora la va portar a un centre hospitalari, on li van diagnosticar una vulvo-vaginitis aguda i, a l'endemà, va interposar una denúncia. Com a conseqüència d'estos fets, la menor va patir una síndrome d'estrés post-traumàtic i un quadre ansiós depressiu lleu.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

Comentaris