València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

El jurat popular declara culpables als acusats de matar un home enfront de La Fe i davant de la seua filla

La Fiscalia rebaixa a tres anys de presó per a dos d'ells

Els nou acusats de matar a un home enfront de l'Hospital La Fe de València en presència de la seua filla de quatre anys, han sigut finalment declarats culpables per un Jurat Popular. Els fets van ocórrer en febrer de 2016 quan estos nou homes van apallissar i matar a ganivetades a un home. Els membres del jurat han considerat provat que tots ells estaven presents en el moment del crim, com així ho han acreditat els testimonis i el posicionament dels telèfons mòbils. Actuaren «conscients de la superioritat numèrica» respecte de la seua víctima, el van colpejar amb pals i una porra extensible. Així mateix un d'ells li va assestar quatre ganivetades, dos d'elles penetrants que van suposar la mort definitiva de la víctima.

Dos d'ells són germans i el seu testimoni ha sigut clau en el cas per a acabar amb la decisió del jurat. A ells dos se'ls considera còmplices però se'ls ha baixat la pena. El jurat considera provat que la seua confessió ha facilitat en part la investigació però remarca que no han contat tot el que va ocórrer aquell dia. El Ministeri Fiscal els ha rebaixat la pena a tres anys de presó per l'atenuant de confessió.

La fiscal seguix demanant per als altres set acusats, membres del clan de Benimàmet, quinze anys de presó per homicidi amb la circumstància d'agreujant abusiu de superioritat ja que la víctima, de 33 anys, va ser abordat per un grup nombrós de persones, com també asseguren els testimonis. Per altra banda, els dos germans que han ajudat amb la confessió podrien passar sols un any i tres mesos en presó, gràcies a haver col·laborat en la resolució del cas. El seu advocat vol sol·licitar que se'ls suspenga la pena en aquest cas, al ser inferior als dos anys, per la qual cosa podrien no arribar a entrar en presó. Com ja es va informar, el motiu de l'assassinat va ser un deute de tres quilos de marihuana. Els membres del jurat també han considerat provat que diversos dels acusats van acudir al domicili de la mare de la víctima temps abans per a reclamar el deute i en aquell moment ja van amenaçar de matar al seu fill.