L'assassí de la catana assegura que porta una vida completament normal

Està casat, amb una filla, treballa de bróker en la Borsa i, fins i tot, és un membre respectat d'un grup evangelista
El asesino de la catana, José Rabadán Pardo
L'assassí de la catana, José Rabadán Pardo | Cedida
 

Tots els crims són terribles però alguns, fins i tot, escalen fins a la categoria d'infames. Tots els acabats en ‘cidios’: genocidis, parricidis, regicidis, infanticidis, etc, compten amb la connotació de, a part de suposar la mort atroç de persones són, o ben massius, o bé fruit de la discriminació social, o de l'abús entre les relacions familiars. És a dir, impliquen matar a moltes persones per ser el que són: pertanyents a una raça, a una categoria, a un ideal o fins i tot a la mateixa família que l'assassí.

 

La història està plagada d'estos crims nefasts, des dels regicidis de dinasties senceres fins als genocidis de pobles que han acabat a la vora l'extermini. No obstant açò, quan es coneixen ara, en ple segle XXI, sembla que siga irreal, que siga alguna cosa pràcticament inconcebible. És en estes situacions quan un es pregunta si estos crims tenen redempció, si les persones poden reeducarse i convertir-se en persones sanes socialment, funcionals i, en definitiva, normals.


Un d'estos casos, extremadament mediàtic, va ser el cas de l'anomenat assassí de la catana, José Rabadán Pardo, que fa 17 anys va assassinar als seus pares i a la seua germana de nou anys mentre dormien. Aleshores Rabadán tenia 16 anys i, encara que semble mentida, des de la seua sentència han canviat moltes coses i ara porta una vida totalment diferent; de fet, l'assassí de la catana, com explica ‘El Mundo’, és una persona diferent.

Una vida normal malgrat el seu atroç crim

José Rabadán ha canviat molt: després d'assassinar als seus pares i a la seua germana a Múrcia i ser diagnosticat de psicosi epilèptica idiopática va aconseguir que la seua pena es reduïra considerablement, i va arribar a complir sis anys en centres de menors, més dos anys de llibertat vigilada. El Jutjat, en realitat, li havia condemnat a 12 anys d'internament en un centre terapèutic, però gràcies a la Llei el menor una part de la seua pena va ser reduïda.

 

En eixir de presó, l'assassí de la catana semblava una persona diferent: es va casar amb una dona amb la qual va tenir una filla, va aconseguir un distingit treball com bróker en la borsa i, fins i tot, ha acabat sent membre d'un grup religiós evangelista. Un canvi realment sorprenent per a una persona que, cal recordar, va matar als seus pares i a la seua germana. Curiosament, sembla que el sistema penitenciari sí ha aconseguit reeducarlo i inserir-ho de nou en la societat.

Mató a sus padres y a su hermana de nueve años mientras dormían
Va matar als seus pares i a la seua germana de nou anys mentre dormien | Cedida

Protagonista del seu propi documental

Ara, després de protagonitzar molts titulars, entrevistes i documentals, ha decidit aparéixer amb la cara descoberta en un documental que s'estrenarà este mes de novembre. El programa és creació de la cadena DMax, i presentarà el seu cas i la seua evolució baix el títol 'Yo fui un asesino'. En la promo, l'assassí de la catana es presenta amb una frase simbòlica i molt potent: «Em dic José Rabadán Pardo. Vaig matar als meus pares i a la meua germana quan tenia 16 anys. He sigut jutjat, condemnat i rehabilitat. De les dos primeres hi ha constància, però de la tercera... qui sap?», sentenciava.

 

 Comentaris