L’incendi de Llutxent manté dos focus actius importants

Imatges aèries facilitades per la UME de les zones devastades

Imatges aèries facilitades per la UME de les zones devastades | UME

 

L’incendi que des de dilluns passat afecta a les comarques valencianes de la Vall d’Albaida i La Safor té dos focus actius a Llutxent i Marxuquera, encara que en la nit d’este dimecres no ha evolucionat a més gràcies a la pluja i a l’alta humitat, segons ha informat l’inspector en cap del Consorci, José Miguel Basset.

    

Així, ha explicat que durant la nit d’este dimecres l’incendi no ha anat a més. En estos moments, hi ha dos parts actives, la zona sud, la de Llutxent, i, la zona de Marxuquera en les quals han treballat durant tota la nit els mitjans terrestres «sense descans».

  

Així mateix, drons del BTUME, coordinats amb la unitat de prevenció d’incendis forestals, han sobrevolat els sectors afectats per determinar amb la càmera tèrmica les temperatures que aconseguixen estos punts sensibles i si fora necessària la intervenció dels bombers, segons ha informat la UME en el seu compte de Twitter.

 

Drons del BTUME realitzant el reconeixement dels punts calents amb la càmera tèrmica

Drons del BTUME realitzant el reconeixement dels punts calents amb la càmera tèrmica | UME

  

A les 10:30 hores, es produirà una nova reunió de coordinació per analitzar l’evolució de l’incendi durant esta nit, que ja ha cremat 3.000 hectàrees dels termes de Gandia, Llutxent, Ador, Quatretonda, Pinet i Barx, i adoptar les mesures en l’estratègia d’extinció. Així mateix, s’avaluarà si s’ha de mantindre l’evacuació de les persones desallotjades, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències.

   

Un total de 31 mitjans aeris treballaran en el quart dia de l’incendi. Així, des de les 7:10 hores s’aniran incorporant a les tasques d’extinció, 17 helicòpters i 14 avions.

Baixada d’humitat que no acompanyarà en l’extinció

  

Per la seua banda, la previsió dels mitjans terrestres són nou dotacions dels consorcis provincials, tres dotacions de bombers de València, huit brigades de Divalterra, nou unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, bombers voluntaris d’Alcoi i dos seccions de la UME. Així mateix, participen dos helicòpters amb brigada de Castella-la Manxa i un altre de Múrcia.

 

Basset ha assenyalat que per a este dijous s’espera «una baixada important» de la humitat, sobretot a partir de les 14 hores, amb el que les condicions climatològiques «poden endurir-se».

 

 

Imatges aèries facilitades per la UME de les zones devastades

Imatges aèries facilitades per la UME de les zones devastades | UME

 

ÚLTIMES NOTÍCIES