València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un menor hospitalitzat per intoxicació de droga a València

Els pares una vegada interrogats varen declarar que el menor hauria ingerit de forma accidental la droga
Imatge d'arxiu de l'hospital La Fe de València | Europa Press

 

Un altre menor és hospitalitzat per intoxicació de droga en gran quantitat, assumpte que està preocupant a les autoritats sanitàries davant de les denúncies per part dels hospitals a la Guàrdia Civil, tal i com va fer l'Hospital La Fe de València fa uns dies quan va acudir d'urgència un xiquet de dos anys que havia prés cànnabis.

Junt a este cas ja en van sis els menors que han estat tractats per servici d'urgències a hospitals valencians per ingesta de drogues. Tres d'estos eren bebés amb pocs mesos quan els seus pares els van portar als hospitals tant de València com de Vila-Real. I un altre dels casos és d'un menor de cinc anys que va començar a convulsionar després d'haver prés cocaïna, segons informa també dels fets Las Provincias.

 

La Guàrdia Civil va iniciar la recerca dels pares del menor

 

Este últim cas d'intoxicació de droga en un xiquet de dos anys es va tractar a l'Hospital La Fe on els professionals realitzaren proves i anàlisi, on detectaren la presència de cànnabis en el cos del menor. La Guàrdia Civil després de rebre la notificació de l'hospital va iniciar la recerca per trobar als pares en un municipi de la comarca de Camp de Túria, exactament la investigació la va portar endavant l'Equip Dona-Menor (EMUME), segons informa també el mateix periòdic. Els pares una vegada interrogats varen declarar que el menor hauria ingerit de forma accidental la droga, com en la majoria de casos similars a aquest.

 

Un bebé de 15 mesos un dels últims afectats

 

Uns pares d'Elda, en la comarca del Vinalopó Mijtà, van ser detinguts fa dos setmanes pels agents de la Comissaria del Cos Nacional de Policia d'Elda i Petrer per un presumpte delicte d'abandonament d'un menor i lesions després que el seu bebé, de 15 mesos, resultara intoxicat per ingerir cocaïna i marihuana, segons confirmaren fonts policials.

El bebé estava en una situació greu, però va respondre satisfactòriament al tractament mèdic i en uns dies va rebre l'alta després de passar poc més de 24 hores ingressat a la UCI Pediàtrica de l'Hospital General d'Alacant. Encara que ara seguix baix la protecció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.