El metge que va contractar a l'assassí de Nagore Laffage assegura que ho va fer per a «donar-li una segona oportunitat»

Resulta que Diego era col·lega i amic seu dels temps que van compartir quan ell exercia com MIR en la Clínica Universitària de Navarra
Movimients feministes es mobilitzen per visibilitzar que la culpa mai és de la víctima | Cedida

 

  

«Sé que ha d'eixir de la presó, però m'indigna que puga exercir», són les paraules de Asun, la mare de Nagore Laffage, la jove que va morir a les mans de José Diego Yllanes la matinada del 7 de juliol de 2008 en els Sanfermines de Pamplona. Resulta que l'assassí va eixir de presó passats les festes de Navarra i fa a penes uns dies va aparèixer com a metge en la consulta del doctor Carlos Chiclana, l'amo d'una clínica privada que passa consulta de Psicologia i Psiquiatria tant a Madrid com a Sevilla.

  

  

Ara, el doctor després de causar tanta revolada i eixir en diversos mitjans ha lamentat el succeït. «Mai vaig pensar en açò, en estos efectes, haver reactivat el dolor de Nagore és una cosa que lamente. Jo em dedique a sanar dolors, no volia provocar-los. Els demane una disculpa i els mostre la meua proximitat», ha assegurat el metge.

 

 

En esta línia, ha explicat que assumix la «la responsabilitat i represàlies per haver contractat a Diego». Resulta que Diego era col·lega i amic seu dels temps que van compartir quan ell exercia com MIR en la Clínica Universitària de Navarra segons ABC.

  

  

Chiclana ha insistit que va ser contractat per a realitzar tasques bibliogràfiques, de redacció de textos i cerques de documentació aptes per a labors de recerca, mai per a atendre a pacients. «Ell necessita servir, té molta intenció de reinserir-se, d'aportar alguna cosa. És com si volguera redimir-se, reincorporar-se a la vida. Necessita el seu procés de recuperació, el que necessitaria qualsevol persona després d'eixir de la presó, però té un perdó i penediment reals», ha assegurat el responsable de la clínica.

  

Així doncs ha assegurat que va ser un «error» penjar a foto encara està a favor de la reinserció. «Jo estic a favor de la reinserció, crec en l'ésser humà i la persona. Jo mateix em confonc moltes vegades, i a voltes es tracta d'oferir una mà. Jo tracte a pacients que vénen i m'expliquen que han maltractat als seus fills, i no li puc tancar les portes de la clínica i dir: a tu no et tracte. La nostra empresa no és de xoriços, atenem a persones amb problemes de salut mental. Si em dedique a açò, no puc fer una altra cosa que tractar d'ajudar», ha explicat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!