La mort de dos xiquets provoca una crisi sanitària a Argentina

Una bactèria, que no té vacuna, ha causat la mort de dos nens

Un bacteri, que no té vacuna, ha causat la mort de dos xiquets | América TV

 


Rebre les notícies de València Diari

Dos xiquets de 3 i 7 anys van perdre la vida a la capital d’Argentina, Buenos Aires, la setmana passada després de ser infectats amb un bacteri ‘Streptococcus Pyogenes’, pel qual no es disposa de vacuna. Els metges no van poder fer res pels menuts, després que aquests ingressaren a l’hospital en estat molt greu.  

 

A més dels dos morts, són un total de 5 els menors que s’han vist afectats fent que les autoritats sanitàries argentines hagen alertat a tots els serveis d’epidemiologia de la ciutat. 

Dos xiquets morts d’un total de cinc afectats 

Segons ha informat el ministeri de Sanitat del país sud-americà, a més de les dos víctimes mortals, hi ha un altre menor que es troba en un estat molt greu, un segon que es troba estable i un tercer que ja ha rebut l’alta mèdica.  

 

Fonts ministerials han hagut d’explicar als argentins quin són els protocols d’actuació quan es produisca una situació com aquesta davant l’alarma social que s’ha generat. «L’alerta epidemiològica es difon quan apareix un risc potencial per a la salut de la població», han explicat confirmant que la sanitat pública farà accions «urgents i eficaces». 

 

El portaveu del ministeri, Eduardo López, ha fet una crida a la calma afirmant que no hi ha un brot d’aquest bacteri sinó que s’han produït diversos casos aïllats però que han tingut tràgiques conseqüències. 

 

Imagen del 'Streptococcus Pyogenes'

Imatge de la ‘Streptococcus Pyogenes’ | laSexta

 

‘Streptococcus Pyógenes’, un bacteri comú però que pot ser mortal 

El bacteri ‘Streptococcus Pyogenes’ és un estreptococ del grup A. Aquest pot causar infeccions de caràcter lleu però també altres més greus que provoquen fascitis necrotitzant, shock tòxic o neumonia

 

Els seus símptomes són similars al d’altres infeccions que poden provocar faringitis o algun tipus de lesió a la pell. Els científics no han aconseguit fins ara trobar un medicament que combata el bacteri o una vacuna que evite que ens infecte.  

 

Eduardo López comentava sobre la mortalitat en els menors d’edat: «Aquesta és d’un 20%, tot i ser un dels bacteris més comuns». López afegia que «és estrany quan pren una forma invasiva, però que si s’està en alerta, un tractament antibiòtic previ amb penicil·lina pot funcionar».   

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies