València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Els "Pobles més Bonics d'Espanya" lliuren un reconeixement als 14 primers integrants de la xarxa

Han registrat considerables augments en xifres de visitants

 

L'Associació "Pueblos más Bonitos de España" compleix cinc anys. Per celebrar aquest aniversari, s'ha realitzat aquest dissabte 3 de març a Medinaceli (Sòria) un acte on s'ha fet entrega d'un reconeixement a cada un dels catorze primers pobles en integrar-se a la xarxa.

 

 

Els representants d'Albarracín (Terol), Ayllón (Segòvia), Calaceite (Terol), Lucainena de las Torres (Almeria), Maderuelo (Segòvia) Medinaceli (Soria), Mojácar (Almeria), Morella (Castelló), Pampaneira (Granada), Peníscola (Castelló), Puertomingalvo (Terol), Rubielos de Mora (Terol), Valderobres (Terol) i Valverde de los Arroyos (Guadalajara) han estat presents a la localitat de Medinaceli per celebrar el primer lustre de naixement de l'Associació i junts han plantat un plançó de Magnolia, representant simbòlicament, amb un grapat de terra procedent de cada un d'aquests pobles, la unió de tots els veïns d'aquests bells municipis, per la defensa de la seua cultura, tradicions, patrimoni i futur per als seus fills.

 

  

  

Francisco Mestre
Representants dels municipis, este cap de setmana | Cedida

 

"Aquest aniversari representa la consolidació d'un projecte que ja en els seus inicis ho vèiem molt il·lusionant, un treball ben realitzat, que ens ha permès augmentar la promoció dels aspectes culturals i històrics de Morella i unir-nos a altres municipis que treballen en la mateixa direcció , la del creixement. Aquest avanç ho hem pogut viure el 2017 en primera persona en coordinar juntament Albarracín la recepció de la Federació internacional dels Pobles més Bonics de la Terra, i ensenyar a delegacions de tot el món, la màgia i la bellesa dels nostres pobles "va afegir el alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

 


La unió fa la força i les xifres d'aquests pobles confirmen que l'arribada de turistes creix exponencialment durant el primer any de pertinença a l'Associació i es manté el creixement de forma constant cada any, ja que la xarxa suposa un reclam per a molts viatgers. L'Associació compta amb municipis que han incrementat el nombre de visitants més d'un 500%. És el cas, per exemple, d'Anento, un llogaret saragossà on van passar de 2.000 visitants a 10.000 tan sols en el primer any de pertinença a la xarxa.

 

 


"Infraestructures, serveis bàsics, equipaments, habitatge assequible al casc urbà, banda ampla d'internet i telefonia mòbil de qualitat, foment de l'emprenedoria i del teixit industrial, així com un marc normatiu que potenciï l'amor pel món rural, com a entorn ple de vida i possibilitats, permetrà l'èxit en la recuperació de la població de la nostra Espanya d'interior "va concloure Francisco Mestre.