La Policia Nacional alerta de l'existència de nous prefixos utilitzats en l'estafa de la trucada perduda

Els estafadors utilitzen números amb una tarifació especial i que fan pujar molt la factura telefònica
Leer en español
Imatge d'una persona parlant per telèfon. | Cedida

 

L'estafa de la telefonada perduda s'està multiplicant. La Policia Nacional ha alertat de l'existència de nous prefixos, el +881 i el +371, amb els quals s'estaria actuant. Molts dels habitants de Saragossa i Andalusia ja han patit les conseqüències econòmiques que suposa tornar la telefonada i el nombre d'afectats podria expandir-se ràpidament en caure en la trampa.

 

Este mètode per estafar és cada vegada més comú i per evitar ser una de les víctimes no s'ha de tornar a telefonar a este tipus de números, excepte que es done el cas que s'estiga esperant una telefonada de l'exterior.

 

Els estafadors utilitzen números amb tarifació especial i que fan pujar molt la factura telefònica: «Acostumen a ser números llargs amb prefixos de països estrangers». Així doncs, s'emporten una part monetària del que la víctima paga, la qual pot ser més alta o no en funció del temps en què una locució manté en espera a l'usuari.

 

La Guàrdia Civil ja va donar l'alerta

Els prefixos de països com Nigèria, Albània i Ghana són alguns dels que ja s'han utilitzat, així com va indicar la Guàrdia Civil en un missatge que van difondre a través del seu compte oficial de Twitter, alertant de l'estafa.

  

355 (Albània), 225 (Costa de Marfil) i 234 (Nigèria).acostumen a telefonar a la nit o a altes hores de la matinada

 

 

El principal problema que s'ha trobat és que «la gent no denuncia» els fets i com que és molt difícil localitzar els responsables de l'estafa «mai s'acaba amb el problema». Una de les estratègies que segueixen els estafadors és canviar el seu número constantment per tal d'evitar ser enxampats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris