Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Pugen a 5 els morts en l'Everest per culpa de l'excés d'alpinistes que estaven en el cim

Els fets han passat este dimecres quan prop de 200 persones van coincidir en la pujada a la muntanya. Els protagonistes van haver de fer cua durant hores i corrien el risc de morir congelats
Leer en español
Imatge de la cua que es va formar dimecres per accedir al cim de l'Everest | @nimsdai

 

El col·lapse que es va viure dimecres en el cim de l’Everest per l’arribada de prop de 200 alpinistes que volien arribar el sostre del món alhora, xifra rècord, ha acabat amb una gran tragèdia. I és que almenys cinc excursionistes haurien mort com a conseqüència directa d'este fet inèdit, ja que es van formar cues d’hores en l’estret pas que conduïx fins al cim, deixant una escena totalment surrealista d’una fila de persones quieta esperant a poder arribar a la part alta de la muntanya. 

 

Dos dels tres últims morts registrats són els indis Kalpana Das, de 52 anys, i Nihal Bagwan, de 27 anys, que van perdre la vida quan baixaven de l'Everest després de suportar hores d'espera. Un tercer escalador, un austríac de 65 anys, va morir en una ruta tibetana menys transitada que la nepalesa, segons ha explicat l'organitzador de l'expedició. 

 

Les dos primeres víctimes que s'han conegut són el nord-americà Donald Lynn Cash i la índia Anjali Kulkarni, els dos de 55 anys, que van perdre la vida en el descens de la muntanya més alta del món. Segons les primeres informacions, Lynn va morir mentres es trobava en el cim fent fotos i s'hauria esvarat, mentres que la dona hauria perdut la vida durant el descens, a causa de què es va allargar massa per culpa de la gran aglomeració de gent. 

 

En eixe sentit, són molts els riscos que corrien estos alpinistes esperant quiets durant hores a poder pujar al cim de l’Everest, ja que podien patir congelacions amb perill de mort per la gelor intensa que fa i vore accentuat el mal d’altura que es produïx en esta altitud tan elevada. Un dels que va patir esta cua, Nirmal Purjas, va penjar imàtgens d’este fet en el seu compte de Twitter:

 

 

Pujar l’Everest, una fita que fa anys estava reservada a uns pocs

L’Everest és la muntanya més alta del món amb els seus 8.858 metres d’altura en el cim. Només unes dècades arrere, pujar esta imperial muntanya estava a reservat a uns pocs només. Però ara esta proesa cada volta la fan més alpinistes, tot i que alguns moren en l’intent. De fet, en esta expedició de dimecres cinc persones van perdre la vida.

 

Fins a 250 persones van eixir del Camp IV, ubicat a uns 7.900 metres d’altura, per a intentar fer el cim dimecres. Una xifra que compta amb alpinistes, guies i clients. No obstant, i segons informe Gyanendra Shrestha, representant del Ministeri de Turisme del Nepal en el Camp Base, només 200 persones van poder culminar el seu propòsit. Enguany, el Departament de Turisme ha emés 378 permisos d'ascensió a l'Everest, un rècord històric des de la primera ascensió exitosa, l'any 1953.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

Comentaris