València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Quatre menors, identificats per amagar 50 quilos de pirotècnia furtada en una casa abandonada de Paiporta

La investigació va arrancar fa setmanes a partir de l'alerta de veïns de la localitat, que escoltaven entre les dos i tres del matí les detonacions
Quatre menors, identificats per amagar 50 quilos de pirotècnia furtada en una casa abandonada de Paiporta | Ajuntament de Paiporta

 

La Policia Local de Paiporta, a la comarca de l'Horta Sud, ha identificat a quatre menors que presumptament ocultaven prop de 50 quilos de material pirotècnic furtat en una casa abandonada de la localitat. Els joves suposadament feien fer explotar els artefactes de matinada i un d'ells tenia seccionat un dit a causa d'un accident en manipular-los.

  

Els efectius han intervingut el material, que suposadament han furtat quatre joves de la localitat. Es tracta de traques, carcasses, tronadors, 'masclets' i eixides de gran potència, detalla el cos de seguretat en un comunicat.

 

La Policia Local va demanar permís als propietaris de la casa abandonada  

  

La investigació va arrancar fa setmanes a partir de l'alerta de veïns de la localitat, que escoltaven entre les dos i tres del matí les detonacions. Les investigacions dels agents van permetre identificar a quatre menors com a presumptes responsables de les explosions. Un d'ells, de fet, tenia seccionat un dit a causa d'un accident mentre manipulava material pirotècnic.

    

Dies després d'aquesta identificació, es van tornar a registrar explosions i, després d'un seguiment policial, els efectius van localitzar l'habitatge d'on extreien el material, que estava abandonada.

    

Després de demanar permís als propietaris de l'immoble per a accedir a aquest, la Policia Local va trobar els artefactes: coets, carcasses i petards que els investigadors han relacionat amb una empresa pirotècnica d'una localitat veïna a Paiporta que havia denunciat un robatori recentment.

 

«Gravetat i perillositat d'emmagatzemar este material»

  

Les forces de seguretat han posat les diligències practicades en coneixement de la Guàrdia Civil perquè informe al jutjat pertinent i retire i custodie el material explosiu.

    

La regidora de Policia de Paiporta, Beatriz Jiménez, ha felicitat els agents i al nou intendent per aquesta operació, al mateix temps que ha subratllat la «gravetat d'aquests fets i la perillositat d'emmagatzemar tal quantitat de material explosiu i inflamable en un habitatge, així com les molèsties i l'alarma que causaven al veïnat de Paiporta en hores de descans».