València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un ramader detingut per robar 190 cabres d'una explotació de la Vall d'Albaida

El valor del bestiar podria ascendir a 13.000 euros
Un ramader detingut per robar 190 cabres d'una explotació de la Vall d'Albaida | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 63 anys per presumptament apropiar-se de 190 cabres en l'explotació agrícola de la comarca valenciana de La Vall d'Albaida en la qual treballava. El valor del bestiar podria ascendir a 13.000 euros, informa la Guàrdia Civil en un comunicat.

    

L'operació 'Caprins' de l'Equip ROCA de Xàtiva (València) va arrancar a partir d'una denúncia per la desaparició d'animals en aquesta explotació. Després de les investigacions, els agents van esclarir la desaparició de fins a 190 cabres.

 

Venia els animals per baix del valor del mercat

  

El treballador de l'explotació suposadament portava mes d'un any apropiant-se de bestiar per vendre als animals pel seu compte per baix del valor de mercat. El valor del bestiar caprí ascendiria a 13.000 euros.

    

La recerca va culminar dijous passat, 6 de setembre, amb la detenció del sospitós, de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte d'apropiació indeguda i un altre de danys. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat nombre 3 de Primera Instància i Instrucció de Xàtiva. Aquestes actuacions se sumen a les dels Equips Roca de la Guàrdia Civil de València per evitar i perseguir la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

 

Altres robatoris en cases de camp a la Vall d'Albaida fa uns mesos

 

Fa uns mesos el mateix cos de la Guàrdia Civil ja es va encarregar de noves detencions de persones per robatoris amb força en cases de camp i finques a la mateixa comarca de la Vall d'Albaida. Esta operació es va iniciar farà mig any passat per part d'agents de la Guàrdia Civil de Xàtiva, a fi de poder localitzar, identificar i detenir als autors d'estos fets delictius.

 

Fruit de les gestions efectuades, es van poder detindre a dos xics de 23 anys i investigar a altres dos de 19 i 25, tots de nacionalitat espanyola, per la seua implicació en diferent grau en els delictes de robatoris amb força i d'encobriment. Els responsables dels robatoris en les localitats de Palomar, Albaida, Benissoda i Agullent accedien de nit als llocs i sostreien plaques solars, bateries, eines, motors, maquinària de taller, etc...