Recuperen joies robades a persones d’avançada edat per valor de 6.000

Compartir:

Les joies havien sigut venudes en un establiment de compravenda i obstinació de joies després d'haver sigut robades a persones d'avançada edat

La Guàrdia Civil de València deté a les dos responsables de diversos robatoris de joies a persones d’avançada edat en la localitat d’Oliva (València), que posteriorment eren venudes en establiments de compravenda i obstinació de joies.

Els agents de la Guàrdia Civil, en el seguiment i anàlisi del registre documental de la compravenda de joies, com a activitat rellevant per a la seguretat ciutadana, van aconseguir detectar en dos establiments de la localitat, la venda de gènere que denotava que les mateixes pogueren tindre un origen il·lícit.

A conseqüència d’això, i després de les anàlisis practicades en cadascun dels establiments de les vendes practicades, es van afermar encara més les sospites que les joies venudes procedien d’activitats delictives.

En el primer dels establiments es va constatar que algunes de les joies venudes tenien gravades inicials, les quals no coincidien amb el nom del venedor d’aquestes. Una vegada identificada a la venedora de les joies, es va constatar que es trobava cuidant a una persona d’avançada edat en el seu domicili, per la qual cosa els agents van procedir a posar-se en contacte amb els seus familiars per a verificar si la venedora de les joies havia obtingut autorització per a això.

Després de la negativa dels familiars, es va interposar la corresponent denúncia, procedint-se a continuació per part de la Guàrdia Civil a la recuperació de les joies (1 polsera amb medalla d’or, 3 anells d’or, 1 collaret amb medalles gravades d’or i 1 joc d’arracades d’or), per un valor de 5000 euros, i a la detenció de la responsable el mes passat.

Continuant els agents amb la seua labor d’anàlisi d’aquesta mena d’establiments, es va procedir al començament del mes de juny a la indagació del possible origen il·lícit de la venda d’unes joies per part d’una dona amb escassos recursos econòmics, la qual es trobava cuidant el domicili d’una persona d’avançada edat mentre aquesta es trobava de viatge.

Una vegada verificada la venda il·lícita de les mateixes i presentada denúncia per part de la perjudicada, es va constatar la sostracció de joies per valor de 2600 euros, de les quals només va ser possible la recuperació d’un fermall d’or valorat en 1000 euros, ja que l’establiment havia procedit a fondre la resta de les joies.

Operació ‘FURNICA’Han sigut detingudes per aquests fets 2 dones: la primera d’elles, en el marc de l’Operació ‘FURNICA’, de 35 anys i de nacionalitat hondurenya, i la segona, en el marc de l’Operació ‘GEMMIS’, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, totes dues per delictes de furt.

Totes dues actuacions, a més, s’incardinen al seu torn en el Pla Major de Seguretat, establit per la Instrucció 1/2014 de la Secretaria d’Estat de Seguretat i dirigit a la Prevenció i Seguretat dels nostres majors, i pel qual la Guàrdia Civil dirigeix un notable esforç en la prevenció i informació a totes aquelles persones que, en edat avançada, per a la cura en la seua seguretat es tracta d’informar sobre el manteniment i control sobre les seues pertinences, perquè en cas d’actuacions com les que en aquest cas han sigut investigades, no dubten a alertar dels fets a les Forces i Cossos de Seguretat.

Les diligències de l’Operació ‘FURNICA’ han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Gandia.

Les diligències de l’Operació ‘GEMMIS’ han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Gandia.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...