Recuperen les joies robades a tres ancianes en una residència de majors

Aprofitava el seu treball com a infermera i la vulnerabilitat de les víctimes per a sostraure'ls diverses joies per a després vendre-les


La Guàrdia Civil d’Alacant ha investigat a una dona de 25 anys i nacionalitat espanyola per la presumpta autoria d’un delicte continuat de furt en una residència d’ancians de la Vila Joiosa. La investigada, que va treballar durant una setmana com a infermera en el centre, va aprofitar la situació de vulnerabilitat de les residents per a efectuar les sostraccions de joies.

Els efectes robats, que van ser venuts en dos botigues de compre-or, han sigut recuperats íntegrament pels agents.


L’Equip d’Investigació de la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa, a requeriment de la direcció d’un centre d’ancians de la localitat, va iniciar les seues perquisicions després que una anciana de 90 anys denunciara la desaparició de dos anells d’or després d’haver rebut per part d’una infermera un massatge de mans el dia anterior.


Pel que sembla, la denunciada, que només va estar en el centre una setmana, va abandonar de manera prematura el seu lloc de treball, fent lliurament a una companya d’uns guants en l’interior dels quals hi havia dos arracades d’or. Estes arracades d’or van ser reconeguts per la mateixa denunciant com a propis.


Els agents investigadors van localitzar a la infermera a Madrid, la qual va manifestar telefònicament la seua impossibilitat d’acudir a la Vila Joiosa amb múltiples excuses. No obstant això, va comentar que podia traslladar-se a Granada a prestar declaració.


El 10 de febrer, després de personar-se en dependències policials de Granada al costat del seu advocat, se li va prendre manifestació en qualitat d’investigada i va reconéixer tindre en el seu poder els anells en haver caigut estos accidentalment en la seua butxaca.


Paral·lelament, es va rebre un avís per part de la direcció del centre que s’havien detectat fets similars amb altres dos residents, elevant-se a tres la xifra de víctimes. En concret, trobaven a faltar dos anells, una cadena, una creu i una esclava, totes elles d’or.


L’anàlisi de les dades obtingudes fins al moment, van portar als investigadors a localitzar les joies en dos botigues de compre-or en les localitats de Benidorm i Granada. De la venda, l’empleada del centre per a majors va obtindre un benefici de 1.000 euros.


Les altres dos víctimes, de més de 90 anys, tenien algunes capacitats minvades, per la qual cosa, una vegada que els efectes van ser intervinguts, se’ls va mostrar tant a elles com als responsables del centre. Tots els presents van reconéixer les joies, per la qual cosa van ser retornades a les seues legítimes propietàries, les quals no van presentar denúncia per estos fets.


Les diligències ja han sigut posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de la Vila Joiosa.


Garantir la seguretat dels nostres majors


La Guàrdia Civil recorda que a través del “Pla Major Seguretat”, creat per a previndre i millorar la seguretat de les persones majors, pretén evitar els delictes més habituals que afecten este  col·lectiu, considerat especialment vulnerable.


Agents especialitzats de la Guàrdia Civil, imparteixen en tota la geografia espanyola xarrades informatives. Tant al seu entorn immediat, com són els familiars, professionals al servei dels centres, associacions de persones majors, així com a ells mateixos, se’ls parla sobre les principals amenaces i situacions de risc a les quals s’enfronten, a vegades, de difícil detecció.


Consells i mesures preventives relacionades amb unes certes tipologies delictives associades a la seua situació de vulnerabilitat com en l’ús de les noves tecnologies, estirades en la via pública, robatoris en domicilis, episodis de maltractament, així com diferents fraus, formen part de les mesures d’informació i millora dels nivells de protecció dirigides als nostres majors.


Estes xarrades s’ofereixen tant per a fomentar la confiança en la Guàrdia Civil, a disposició permanent de tot el que ho necessite, així com per a oferir i informar sobre possibles mesures de prevenció i consells de seguretat. Tot això per a minimitzar riscos i garantir un entorn lliure d’abusos.


La Guàrdia Civil té a la disposició de tot aquell que ho necessite el seu telèfon d’atenció permanent 062, tant si s’és víctima d’un delicte com si es necessita informació o mecanismes de prevenció.

ÚLTIMES NOTÍCIES