La víctima de la violació dels Sanfermins va haver d'acudir a Pamplona a oferir el seu testimoni

Col·lectius feministes han reclamat un juí «net i just» per estos fets
Membres de 'La Manada', acusats de violació | Cedida

 

El Palau de la Justícia de Navarra es va tancar per a celebrar el juí contra ‘La Manada’, el grup de joves que suposadament van violar a una xica de Madrid durant els Sanfermins. Centenars de mitjans segueixen el cas amb atenció i informaran de la resolució del mateix, una resolució que arribarà després del testimoni de la denunciant i l'examen de les imatges de l'agressió. D'esta manera, queden excloses, entre altres, les notes de veu que es van enviar a través del grup de Whatsapp.

 

Milers d'usuaris estan mostrant el seu suport a la víctima en estos moments, posant en marxa diversos fils de discussió en les xarxes socials. Molts assenyalen la duresa que suposa per a la denunciant un juí d'este tipus, ja que es posa en qüestió la seua versió dels fets. Un altre detall rellevant és que el delicte que suposadament va cometre 'La Manada' no es considera violència de gènere, i per tant l'agredida ha hagut de desplaçar-se fins a Pamplona per a declarar.

 

Reclamen un juí «net i just»

En este sentit, els col·lectius feministes Andrea i Lunes Lilas han mostrat este dilluns el seu «més sincer suport a la víctima supervivent» de la suposada violació grupal dels Sanfermins de 2016 i han reclamat un juí «net i just» per estos fets. A més, han assenyalat que «la cultura de la violació està present en la nostra societat i és una mostra més de l'heteropatriarcat en el que vivim». «És una senyal del masclisme que assassina, viola, ven i compra cossos», han afirmat.

El juí es pot prolongar fins al pròxim 24 de novembre i en ell el fiscal reclama una pena de 22 anys i 10 mesos de presó per a cada un dels acusats. La seua defensa continua al·legant que la jove va tindre sexe consentit, i que prova d'això és que va poder cridar i no ho va fer.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!