València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un terratrèmol sacseja la comarca de la Vall d'Albaida

El terretrèmol de Benicolet el més intens en Espanya en el dia de hui
Un terratrèmol sacseja la comarca de la Vall d'Albaida | IGN

 

Un terratrèmol de magnitud 2,2 en l'escala de Richter s'ha produït este matí a les 6:09 hores, amb l'epicentre a la localitat de Benicolet, a la comarca de la Vall d'Albaida. Segons informa l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) s'ha produït a 12 quilòmetres de profunditat, arribant-se a sentir a la localitat de Montaverner. Fins el moment no s'ha registrat cap desperfecte per la seua poca intensitat.                   

 

El terretrèmol de Benicolet el més intens en Espanya en el dia de hui

 

Hui, dia 10 d'octubre, este terratrèmol de Benicolet ha sigut el més intens registrat a territori espanyol. Encara que s'han registrat d'altres de menys intensitat, i també a la Comunitat Valenciana. Primer trobem l'ocasionat a les costes de Castelló, encara que l'IGN el situa a gran escala al Golf de València, el qual s'ha produït a les 07:01 hores d'este matí, a 34 quilòmetres de profunditat i amb una magnitud 2,0 en l'escala de Richter.            

 

Un terratrèmol de 2,2 de magnitud en les costes valencianes | IGN

 

El segon terratrèmol a la Safor en només una setmana

 

L'altre terratrèmol amb intensitat 1,7 i a 5 quilòmetres de profunditat s'ha produït a Oliva, a la comarca de la Safor, a les 12:17 hores de hui. Però este terratrèmol no és el primer a Oliva des de fa setmanes, perquè exactament la setmana passada va viure un de 2,6 graus de magnitud, sense que es registraren danys materials segons va informar l'IGN i l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències. Es va produir només a un quilòmetre de profunditat, motiu pel que sí que es va notar a esta comarca, així rebent una telefonada al telèfon d'Emergències 112.