València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Troben en bon estat els senderistes que s'havien perdut en la Pobla de Benifassà

Han sigut trobats en el terme de la Sénia

Un home i una dona desapareguts la passada nit del diumenge en el terme de la Pobla de Benifassà, han sigut trobats finalment en el terme de la Sénia, a Tarragona. Els dos senderistes caminaven per una zona de bosc quan es van perdre, i van demanar ajuda al 112; finalment van ser trobats en la matinada d'ahir en el terme de la Sénia. L'avís per part dels senderistes es va donar al voltant de les 21.15 hores quan van alertar que no trobaven el camí de tornada. A més, no portaven llum i tenien poca bateria en el mòbil. Segons han informat els bombers, els senderistes van dir als efectius desplegats que havien passat per una zona senyalitzada, la qual cosa va servir al dispositiu per a acotar la recerca. Tres dotacions del Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló  una unitat forestal, així com patrulles de la Guàrdia Civil, van iniciar la recerc. A aquest dispositiu es van sumar bombers de la Generalitat catalana i Mossos d'Esquadra.

Després de contactar en un primer moment amb els bombers, la bateria del telèfon dels dos excursionistes es va esgotar, però afortunadament van poder ser localitzats al voltant de les 00.30 hores, els dos en bon estat de salut. Els dos es trobaven il·lesos i sols la dona va indicar que tenia certs dolors en una cama. Van ser bombers d'Ulldecona qui finalment els van trobar en la Sénia, en el terme municipal d'aquesta localitat tarragonina. A pesar del fred de la nit, no presentaven signes d'hipotèrmia.

Mor un escalador en Sagunt

Un escalador va ser trobat mort ahir dilluns al matí per altres senderistes en el Camí les Penyes de Sagunt, al Camp de Morvedre. L'incident va ocorrer a les 11.40 hores, quan es va rebre un avís al Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències mitjançant el qual s'alertava que uns senderistes havien trobar un home inconscient a terra i que possiblement havia caigut mentre escalava. Fins al lloc de l'accident s'han desplaçat una unitat del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), l'equip mèdic del qual en arribar al Camí de les Penyes, sols ha pogut confirmar la mort de l'home, de 62 anys. Es desconeixen les circumstàncies de la mort, per la qual cosa s'està a l'espera ara de l'autòpsia judicial que determinarà exactament què ha provocat la mort de l'home.