València ordena el desnonament de diverses famílies d’un edifici ocupat en Orriols

Compartir:

Aquesta acció administrativa permetrà reprendre les actuacions per a executar el PAI Agustín Lara i derrocar el 'forat de la vergonya'

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres l’execució del desnonament administratiu de diverses famílies d’un edifici ocupat del barri d’Orriols. Aquests habitatges estan situats en l’avinguda Constitució, eren l’últim obstacle per a executar l’obra del PAI Agustín Lara-Avinguda Constitució, i acabar així amb el conegut “forat de la vergonya”.

Segons expliquen fonts municipals aquests casos ja estan en mans dels serveis socials i famílies ja estan sent reubicades en habitatges socials, si bé encara queden algunes que estan a l’espera d’un nou habitatge. En el cas que no abandonaran aquests domicilis en el termini de deu dies, es posaria en marxa l’execució del desnonament de manera forçosa com a marca la normativa.

El mes de febrer passat el consistori municipal va aprovar la reparcel·lació del PAI Agustín Lara que suposarà l’eliminació de l’històric tap urbanístic del barri d’Orriols, el “forat de la vergonya”, a través de l’obertura i connexió del carrer Agustín Lara amb l’avinguda de la Constitució.

No obstant això encara que des del departament d’Urbanisme estava “tot llest i aprovat” per a dur a terme la reurbanització de l’entorn, el desallotjament de les famílies que ocupaven aquests habitatges estava ocasionant alguns problemes que estaven retardant l’execució de la demolició del mur del carrer Agustín Lara.

I és que aquesta és una de les principals demandes urbanístiques dels veïns i veïnes d’Orriols que continuen esperant aquestes actuacions que dignifiquen i acaben amb aquest mur que separa els dos carrers del barri i aïlla a uns veïns d’uns altres, i que a més, els obliga a creuar cada dia per aquest forat per a accedir a l’altra part de la zona.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.