València instal·la 2.000 aparells per a evitar l’eixida de rates

 

L’Ajuntament de València ha completat la instal·lació de 2.000 aparells per a evitar l’olor en el clavegueram de la ciutat durant els dos últims anys, amb l’objectiu de millorar l’evacuació de les aigües pluvials i evitar l’eixida d’animals com a rates i paneroles al sòl urbà. Els treballs de substitució van començar en 2016 en el districte de Ciutat Vella. Davant els bons resultats dels aparells instal·lats en aquesta zona, l’Ajuntament va decidir fer el mateix en la resta de la ciutat, tal com detalla el consistori en un comunicat.

“Un dels principals problemes de la xarxa de clavegueram de València és que, al ser una ciutat plana, no es produïx una correcta circulació de l’aigua”, ha recordat sobre ese tema el responsable de Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià. Esta circumstància, unida a la presència de sulfats en la seua composició i a les altes temperatures a l’estiu, potència la formació de gasos, causants de la mala olor. Gràcies al nou disseny, la instal·lació dels aparells per a evitar l’olor és més senzilla i ràpida, la qual cosa comporta un abaratiment del cost de cada unitat, com ha explicat l’edil.

 

El Bioparc introdueix tres esturions siberians en la ria de ximpanzés

Bioparc ha incorporat en la ria de ximpanzés els tres esturions que va rebre fa un mes procedents de l’Aquari de Saragossa on s’han unit als altres quatre exemplars que van arribar també des de la mateixa institució aragonesa en 2016, segons ha informat el parc en un comunicat. La reintroducció s’ha produït després que els nous esturions romangueren en quarantena i l’equip tècnic comprovara el seu perfecte estat de salut i correcta adaptació al nou entorn i alimentació.

Els nouvinguts mesuren entre 60 centímetres i 77 centímetres de longitud i pesen al voltant d’1,5 quilos cadascun. Tant en el període d’aclimatació, com ara que ja es troben en les zones exteriors juntament amb altres exemplars i espècies, és fonamental garantir el seu benestar i fortalesa. En Bioparc ja podem contemplar-los des dels diferents miradors del recinte de ximpanzés, perquè crida l’atenció el grup de set exemplars d’esturió siberià juntament amb altres quatre espècies de peixos: amures (Ctenopharyngodon idella), cachuelos (leuciscusidus), carpa europea (Cyprinuscarpio) i peix ‘narizón’ (chondrostoma nasus).

ÚLTIMES NOTÍCIES