València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Ximo Puig anuncia a les Corts el servici nocturn de Metrovalència i ajudes econòmiques per als opositors valencians

El President de la Generalitat ho ha anunciat en el seu discurs al Debat de Política General en les Corts
Imarge d'arxiu del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig | ACN

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat hui dimarts que Metrovalencia obrirà a les nits els caps de setmana i festius a partir de final d'any. En el seu discurs al Debat de Política General en les Corts, Puig també ha avançat que en el primer trimestre de 2019 es reprendran les obres de la línia T2 (ara L10) de Metrovalencia en una única fase entre el carrer Alacant i Natzaret. «I estic en disposició de comunicar-los que, a continuació, en l'horitzó del 2021, connectarem Natzaret amb el Port de València mitjançant tramvia», ha agregat.

 

La presidenta de la Federació de Veïns de València, María José Borseta, ha valorat l'anunci fet per Ximo Puig al Debat celebrat hui en les Corts. La dirigent veïnal ha sol·licitat que hi haja unes freqüències de «raonables» i que funcione «tota la xarxa, inclòs el tramvia». Broseta ha advertit que ara estaran «vigilants perquè les promeses, realitzades a pocs mesos de les eleccions, es complisquen dins del termini i en la forma escaient». De no ser així, «tornarem a denunciar-ho de forma contundent», ha avisat.

 

500 opositors es beneficiaran de 500 euros mensuals

 

Puig ha anunciat també l'impuls d'un pla de beques per a opositors, el 'Programa 500' perquè 500 estudiants valencians es beneficien en 2019 d'una beca de 500 euros mensuals per preparar-se les oposicions a la funció pública valenciana. Ha remarcat que «no hi ha drets ni democràcia sense sector públic» i, per a això, veu necessari comptar amb un sector «fort i capaç amb uns empleats públics prestigiosos i suficients».

    

Per a Puig, aquest objectiu es fa «necessari» atès que la Comunitat és «l'administració autonòmica amb menys empleats públics per habitant» i ha indicat que finalitzada aquesta legislatura s'hauran ofertat més de 5.000 places enfront de les 1.300 de la legislatura anterior. «Hem de simplificar i racionalitzar els processos burocràtics que en l'actualitat entorpixen la gestió dels ciutadans i les empreses», ha subratllat.