València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Torna la Mostra d'Embotit de Requena amb gastronomia, màgia i concurs de "cachulí"

La Mostra acull el pròxim cap de setmana més d'una vintena d'expositors de carnisseries, forns i cellers.
Imatge d'una edició anterior de la Mostra d'Embotit de Requena | Europa Press

 

La 26a Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena (València) acull el pròxim cap de setmana més d'una vintena d'expositors de carnisseries, forns i cellers per a mostrar el millor producte local, al costat d'activitats com a tastos de vi, espectacles de vi i el concurs per a triar al millor 'cachulí' del món, que arriba a la seua sisena edició.

 

Més que tradició, història i patrimoni gastronòmic, l'embotit és, al costat del vi i el cava, el màxim exponent turístic del municipi Requena, i la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat, el seu millor aparador, destaca l'Ajuntament en un comunicat.

 

Del divendres 8 al diumenge 10 de febrer, la fira comptarà amb un complet programa cultural, ja que aquest esdeveniment no solament reivindica els menjars típics de la regió, sinó també l'art requenenc.

 

Com cada any, els protagonistes seran els expositors i demostraran la seua capacitat per a preservar els productes tradicionals de la regió i, alhora, presentar noves propostes adaptades a les demandes dels consumidors.

 

Entre el planter de participants destaquen les carnisseries emmarcades en l'Associació de l'Embotit Artesà de Requena, els forns i els cellers de la localitat. En el recinte firal també es podrà degustar la tradicional cuina requenenca a les mans de l'associació de mestresses de casa Tyrius, i es podran visitar expositors de formatges, café i oli on tastar i comprar.

 

Música, dansa i teatre

Durant tot el cap de setmana es duran a terme més d'una dotzena d'activitats culturals i gastronòmiques programades dins de la mostra. Requena acollirà tastos de vi comentats per enòlegs, actuacions musicals i de dansa, representacions de teatre i espectacles de màgia.

 

A tot això cal sumar-li la promoció del patrimoni històric de la ciutat, ja que els assistents rebran amb cada entrada altra per a accedir a qualsevol monument o museu, que serà vàlida qualsevol dia l'any.

 

Un dels plats forts de la fira és la sisena edició del concurs que premia el millor cachulí del món, el diumenge 10 a les 12.30 al pati del recinte firal. Les inscripcions són gratuïtes i podran fer-se fins dimarts que ve, 5 de febrer, a l'Ajuntament de Requena.

 

Les entrades de les degustacions, que inclouen diverses consumicions de menjar i beguda, es poden comprar en el mateix recinte firal o per endavant en l'Oficina de Turisme de Requena, a un preu de huit euros el divendres i deu la resta del cap de setmana.

 

Amb tots aquests ingredients, la mostra s'inaugura el divendres 8 a les dotze del migdia i romandrà oberta aqueix dia fins a les 21 hores. El dissabte 9, les portes s'obriran a les deu del matí i es tancaran també a les nou de la nit, mentre que el diumenge 10 la jornada començarà a la mateixa hora però el tancament s'anticiparà a les 19 hores.

 

Descomptes per a viatjar amb tren

Per a fomentar l'ús del transport públic i atraure més assistents, Renfe ampliarà durant els dies de la mostra els bitllets amb descomptes promocionals des de Madrid i Cuenca. Tots els que es desplacen amb AVE comptaran amb un 10% de descompte en la compra en les carnisseries del recinte.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!