Les aturades simultànies de Metro i EMT paralitzen les primeres hores del dia a València

L'aturada de Metrovalencia ha sigut de les 7.30 a les 9.15 hores, mentre que la de l'EMT ha sigut de 7.00 a 9.00 hores.
Imatge de l'aglomeració per l'aturada de Metrovalencia | @Niyamaiya

 

València ha despertat hui amb serveis mínims en el transport públic. Les aturades en la xarxa de metro i autobús de la ciutat han col·lapsat en les primeres hores d'aquest matí el transport de viatgers, que s'han vist afectats per la reducció de la freqüència i l'aglomeració de la gent en les parades, els vagons i els busos disponibles.

 

L'aturada de Metrovalencia ha sigut de les 7.30 a les 9.15 hores, mentre que l'aturada dels busos de l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT) és de 7.00 a 9.00 hores aquest matí i de 17.000 a 19.00 hores aquesta vesprada.

 

El volum de gent concentrada a les estacions i les andanes ha fet necessària la intervenció dels guàrdies de seguretat, que han hagut de vigilar la formació d'aglomeracions i obstruccions a les andanes de les estacions més concorregudes. Els usuaris i usuàries no han pogut agafar els combois en molts casos, tot i que arribaven a la seua estació, ja que anaven plens de gent i no cabia ningú més.

 

Diversos usuaris han optat per canviar el Metro pel bus, però la situació era semblant, ja que algunes línies no tenien quasi freqüència, i no se sabia quan arribaven els busos, mentre que altre tenien més d'un bus en pocs minuts de diferència.

 

Vaga en l'EMT i FGV

Els treballadors de l'EMT han convocat diverses aturades per a protestar pel conflicte de les prejubilacions, signades durant l'etapa del govern del Partit Popular, que l'empresa ha portat posteriorment a l'agència antifrau, i posteriorment han passat a la fiscalia per possibles delictes de malversació, frau en subvencions, prevaricació i falsedat.

 

Pel que fa a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), han convocat les aturades en relació amb la reivindicació de recuperar el nivell salarial perdut després de l'ERO en l'empresa.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram