El Bioparc introdueix tres esturions siberians en la ria de ximpanzés

Els esturions arriben procedents de l'Aquari de Saragossa.
Imatge dels esturions siberians al Bioparc | Bioparc

 

Bioparc ha incorporat en la ria de ximpanzés els tres esturions que va rebre fa un mes procedents de l'Aquari de Saragossa on s'han unit als altres quatre exemplars que van arribar també des de la mateixa institució aragonesa en 2016, segons ha informat el parc en un comunicat.

La reintroducció s'ha produït després que els nous esturions romangueren en quarantena i l'equip tècnic comprovara el seu perfecte estat de salut i correcta adaptació al nou entorn i alimentació.

Els nouvinguts mesuren entre 60 centímetres i 77 centímetres de longitud i pesen al voltant d'1,5 quilos cadascun. Tant en el període d'aclimatació, com ara que ja es troben en les zones exteriors juntament amb altres exemplars i espècies, és fonamental garantir el seu benestar i fortalesa.

En aquest sentit, la nutrició i cures especials s'han previst amb medicació específica i una combinació de diferent alimentació programada per a cada dia de la setmana. Així se'ls ofereix d'una banda preparat fresc de peix, clòtxina, calamar, ou dur i crustacis i, per una altra, pinso específic per a esturions.

L'esturió siberià (Acipenser baerii) és una espècie de peix l'existència del qual data des de l'època dels dinosaures on podien aconseguir els 7,5 metres de longitud. Posseeixen un cos primitiu allargat i estret de secció pentagonal, que manca d'escates i té el cos proveït de cinc fileres de plaques òssies, de boca allargada amb barbillons en la part inferior i amb boca protràctil i sense dents.

Van estar considerats com els peixos de major longevitat, podent viure fins a 100 anys, però en l'actualitat la seua explotació els ha conduïts a una situació crítica estant inclosos en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa com "amenaçat" (EN).

En Bioparc ja podem contemplar-los des dels diferents miradors del recinte de ximpanzés, perquè crida l'atenció el grup de set exemplars d'esturió siberià juntament amb altres quatre espècies de peixos: amures (Ctenopharyngodon idella), cachuelos (leuciscusidus), carpa europea (Cyprinuscarpio) i peix 'narizón' (chondrostoma nasus).

El parc acull aquesta primitiva espècie, amb la finalitat de posar l'accent en la importància de l'esturió en la preservació de la biodiversitat, així com donar a conéixer la seua problemàtica, tant en estat silvestre, com en la seua presència en granges de cria, segons han explicat les mateixes fonts.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"ATENCIÓ: Queden definitivament desconvocades les aturades de Metrovalencia" "ATENCIÓ: Detingut per la crema d'onze vehicles i huit contenidors a València"