Els bolets que va servir el Riff es van distribuir des de Lleó i procedien de Xina

Imatge dels inspectors que van recollir msotres del Riff | EFE

 

Els bolets que va servir el restaurant valencià Riff i que s'investiga si van ser l'origen d'una intoxicació a diversos comensals, entre ells a una dona que va morir, procedien de Xina i es van repartir des d'una empresa situada a la província de Lleó que els va distribuir a diversos establiments.

 

Aquesta partida de bolets (fong múrgola) es va enviar a establiments de restauració de diverses comunitats, per la qual cosa s'ha activat un protocol d'alerta per a retirar-les, segons ha informat a EFE la Delegació de la Junta de Castella i Lleó.

 

La Policia manté oberta la investigació després de la defunció d'una dona de 46 anys, natural de Benavides de Órbigo (Lleó), el passat dia 17 havent dinat amb la seua família un menú degustació en el restaurant Riff de València, on s'han denunciat una trentena de casos d'intoxicació alimentària.

 

Els investigadors manegen com a hipòtesi més probable la ingestió d'un arròs amb bolets, encara que la Conselleria de Sanitat està a l'espera de rebre els resultats definitius sobre les mostres recollides en aquest restaurant, que té una estrela Michelin i que es manté tancat al públic.

 

Segons publica aquest dimarts La Nova Crònica i han confirmat a Efe fonts de la Delegació de la Junta de Castella i Lleó, en tindre coneixement que els bolets s'havien distribuït des de Lleó, la Conselleria de Sanitat de València es va posar en contacte amb l'administració castellanolleonesa, que va procedir a realitzar una inspecció divendres passat en la citada empresa, el propietari de la qual ja havia decidit paralitzar totes les comandes fins que s'aclarisca la causa de la intoxicació.

 

A més, ell mateix va sol·licitar una analítica per a comprovar si el producte era apte per al consum.

 

El Servei Territorial de Sanitat de Lleó ha traslladat tota la documentació derivada de la inspecció a la conselleria valenciana, on el Jutjat d'Instrucció número 1 instrueix la causa oberta per aquest cas.

 

Fins al moment s'han detectat 30 casos d'intoxicació la clínica de la qual en tots els casos, excepte la persona morta, ha sigut de simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució.

 

Els inspectors de seguretat alimentària van realitzar el passat dia 18 una visita d'inspecció al restaurant, que es trobava sense activitat en aqueix moment, i no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!