URGENT

⚫👩 MORAIRA: Troben 1 cadàver en 1 contenidor

La Carrera de la Dona de València batrà el seu rècord amb una "marea rosa" de 17.000 participants

L'edició de 2019 ha sigut presentada aquest dimarts oficialment en la Fundació Esportiva Municipal de València.
Imatge de la presentació de la carrera de la Dona de València 2019 | Premsa Carrera de la Dona

 

La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València complirà diumenge que ve 15 edicions i comptarà amb la xifra rècord d'unes 17.000 participants, per la qual cosa serà la "marea rosa més nombrosa de tota la seua història". A més, es rendirà un homenatge a la saltadora de longitud valenciana Concha Montaner.

 

Així ho ha destacat a l'organització de l'activitat, que enguany presenta diverses novetats, com el nou circuit que s'estrena, d'uns 6,5 quilòmetres. L'eixida se situarà en l'avinguda de l'Enginyer Manuel Soto, a l'altura dels Embulls, des d'on les participants es dirigiran fins a la meta situada al Carrer Pavía, paral·lela al Passeig Marítim, a l'altura de l'IES Isabel de Villena.

 

També es trasllada a un espai més pròxim a meta, amb el Mediterrani com a fons, el Festival de Fitness posterior a la carrera, d'una hora de durada, i l'actuació musical de Team D'Luxe, que estrenaran la cançó oficial del Circuit de la Carrera de la Dona en la capital del Túria.

 

Com és tradicional, València és la primera de les huit cites anuals de la Carrera de la Dona, que després de la prova d'aquest diumenge, es traslladarà posteriorment a Madrid (12 de maig), Vitòria-Gasteiz (9 de juny), Gijón (16 de juny), la Corunya (22 de setembre), Sevilla (6 d'octubre), Saragossa (20 d'octubre) i Barcelona (10 de novembre).

 

L'edició de 2019 ha sigut presentada aquest dimarts oficialment en la Fundació Esportiva Municipal de València amb la presència Alba Soriano, psicòloga de l'Associació de Dones amb Discapacitat XARXA, la corredora Natacha López, María Luisa Puglisi, directora de la Fundació Amaranta i Henar Calleja, de l'organització de Motorpress Ibérica.

 

En l'acte s'ha anunciat que la saltadora de longitud valenciana Concha Montaner rebrà "un merescut i calorós homenatge" a la seua trajectòria esportiva just abans del tret inicial de la prova, al voltant de les 08.45 hores, en la zona de l'arc d'eixida. Montaner s'ha retirat fa pocs mesos de l'esport d'elit, després de dos dècades entre les millors i amb la participació en 4 jocs olímpics, i és un referent en la lluita per la igualtat en l'esport entre dones i homes.

 

Dorsal 016

Així mateix, les 17.000 dones lluiran el 016 al costat del seu propi número de dorsal, amb l'objectiu d'ajudar en la difusió del número d'atenció a la víctima de la violència de gènere i fer visible la solidaritat amb les víctimes.

 

Després dels 6,5 km de recorregut per l'asfalt valencià, es desenvoluparà un festival de fitness en la zona de meta i actuacions musicals. El cap de setmana serà complet, amb la celebració aquest divendres i dissabte de la Fira Sport Woman en la Fira de València de 10.00 a 20.00 hores, on es recullen els dorsals, camiseta i bossa de regals, i que comptarà amb multitud d'estands i expositors.

 

La informació està disponible en les webs www.carreradelamujer.com i www.feriasportwoman.es. La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana 2019 compta amb el patrocini principal de Central Lechera Asturiana, Oysho, ZurichSeguros, Banco Santander, i la col·laboració de l'Ajuntament de València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!