Circular View, el projecte de nòria gegant a l'estil del London Eye per a València

La nòria està projectada per a ubicar-se al voltant de la pèrgola de la Marina.
Simulació de la nòria Circular View a València | Circular View SLU

 

La ciutat de València podria comptar en el futur amb una gran nòria en la zona de La Marina, emulant la idea de la famosa nòria London Eye de Londres.

 

El projecte, que està promogut per l'empresa Circular View SLU, ha sigut posat sobre la taula del Consorcio Valencia 2007, entitat que gestiona La Marina. Aquest organisme, en el qual participen la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València i el Govern d'Espanya, està analitzant el projecte, ja que suposaria un impacte a nivell urbanístic i paisatgístic que ha de ser consensuat, també amb el mateix Ajuntament.

 

En cas de construir-se, la seua altura i grandària la convertiria en un element omnipresent, visibles des de molts punts de la ciutat, i que podria adquirir rellevància com a un element arquitectònic que identifique a valència.

 

La nòria està projectada per a ubicar-se al voltant de la pèrgola de La Marina, una zona on a vegades ja s'han instal·lat nòries tradicionals, de forma temporal.

 

Característiques de la nòria

Aquesta nòria de Circular View SLU tindria una altura d'uns 120 metres. La seua inversió rondaria els 120 milions d'euros, i es caracteritzaria per tindre un estil modern, d'avantguarda, fugint dels eixos i radis clàssics de les nòries.

 

Així, la nòria tindria una gran estructura circular fixa, i serien les cabines les que es mourien, fent la volta a l'estructura. Aquestes cabines podrien albergar fins a 40 persones i girarien al voltant de l'anell, sense vascular.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!