La Crida i diversos actes esportius provocaran talls en carrers de València

Metrovalencia i EMT reforçaran el seu servei durant la jornada.
Imatge de la Crida de les Falles a les Torres dels Serrans | Josep V. Zaragoza / JCF

 

Aquest diumenge tindrà lloc a València el tradicional acte de la Crida, que donarà inici a les Falles del 2019. L'acte, que congrega a milers i milers de persones cada any, farà que alguns carrers de la ciutat patisquen talls. Així mateix, també influiran en el trànsit rodat altres esdeveniments del dia, com la mascletà de la plaça de l'Ajuntament, la despertà, o diferents cites esportives.

 

A causa de la Crida, les zones que patiran talls seran el pont de Fusta, el carrer Guadalaviar, en direcció a Sant Pius V, així com la marginal dreta de l'antic llit del riu Túria, des de Gran Via Ferran el Catòlic fins a Comte de Trénor, tal com informa l'Ajuntament de València a la seua web.

 

Així mateix, seran tallats els passos inferiors de Blanqueria i la Petxina. Tots aquests talls s'iniciaran a les 16.45 hores, i segons les previsions del consistori, es reobrirà la circulació al voltant de les 21.30 hores.

 

El transport públic de la ciutat reforçarà el seu servei durant tot el dia, per a facilitar el desplaçament de viatgers dins la capital. En el cas de l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT), reforçarà els busos de les línies 4, 6, 9, 10, 16, 19, 27, 28, 31, 32, 35, 60, 72, 73, 79, 81, 94, 95 i 99. Metrovalencia, per la seua banda, també reforçarà la quantitat de trens per a aquesta jornada.

 

Així mateix, la ciutat acollirà aquest diumenge fins a tres esdeveniments esportius que influiran també en el trànsit, segons ha detallat el consistori en el seu apartat de mobilitat a la web.

 

Un d'ells serà la V Carrera Never Stop Running, que seguirà el següent recorregut: avinguda de França, plaça d'Europa, Pare Tomàs de Montañana, avinguda del Port, carrer del Doctor J.J. Dómine, Francisco Cubells, avinguda de l'Enginyer Manuel Soto, Joan Verdeguer, avinguda de Balears, carrer Menorca i novament, avinguda de França. Així, de les 6.00 a les 11.30 hores quedarà tallat el trànsit a l'avinguda de França, entre els carrers Menorca i Eivissa. La prova està programada de les 9.00 a les 10.20 hores.

 

Una altra activitat serà la quarta etapa de la III Setmana Ciclista Valenciana, que eixirà des del passeig de l'Albereda, en direcció a Sagunt. El recorregut s'iniciarà en l'Albereda, i passarà per la plaça de Saragossa, avinguda d'Aragó, avinguda de Catalunya/V-21, Germans Machado, camí de Montcada/CV-315, camí del Racó de l'Anell, camí de l'Assagador i la rotonda de la carretera de Benifaraig-Montcada. L'horari previst de l'activitat és d'11.00 a 12.00 hores. El muntatge de la zona d'eixida es realitzarà a les 7.00 hores del matí, entre el Pont de les Flors i el de l'Exposició.

 

Per últim, des de les 20.45 hores, tindrà lloc l'encontre de futbol de 1a Divisió, Llevant - Real Madrid. Per a facilitar l'aparcament, quedarà habilitat un carril de l'avinguda Germans Machado per a l'estacionament de vehicles, des de 3 hores abans de l'inici del partit fins 1 hora després.

 

Quant als actes del dia, es convertirà en zona de vianants la plaça de l'Ajuntament, com cada últim diumenge de mes, que albergarà a més la primera Mascletà. Per la seua banda, la Despertà passarà pels carrers Comèdies, la Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent Màrtir i plaça de l'Ajuntament. L'acte està previst de les 7.20 a les 8.45 hores. Pel que fa a la Cercavila de Bandes de música, transcorrerà per la plaça de la reina, Sant Vicent Màrtir fins a la plaça de l'Ajuntament, de 12.00 a 14.00 hores.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram